Prajitura cu visine si ciocolata! N-ai mai mancat niciodata ceva asa bun!


Aceasta prajitura este racoroasa, numai buna pentru aceasta vara calda!

 

Ingrediente
pentru blat:
7 oua
1 cana zahar
1 cana faina
2 linguri cacao
1 praf copt
700 gr visine
4 linguri zahar ptr visine
pentru sirop:
150 ml apa
2 plicuri capuccino cu ciocolata
pentru crema:
500 ml frisca lichida
300 gr ciocolata neagra
1 plic gelatina (8 gr)
pentru jeleu:
zeama de la visine
1 plic gelatina(8 gr)
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina, zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar  pana isi lasa toata zeama.
Scurgem visinele si dam zeama deoparte. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele pe toata suprafata.
Dam la cuptor la foc mic. Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri detasabila. Insiropam.
Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas si  punem pe foc mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa  se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider.
Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit  turnam deasupra jeleul. Dam la frigider sa se intareasca.
Indepartam cu grija forma si taiem cuburi prajitura.
Sursa: Caietulcuretete.com

Ingrediente

pentru blat:

7 oua
1 cana zahar
1 cana faina
2 linguri cacao
1 praf copt
700 gr visine 
4 linguri zahar ptr visine 

pentru sirop:

150 ml apa
2 plicuri capuccino cu ciocolata

pentru crema:

500 ml frisca lichida
300 gr ciocolata neagra
1 plic gelatina (8 gr)

pentru jeleu:

zeama de la visine  
1 plic gelatina(8 gr)

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina, zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar  pana isi lasa toata zeama.

Scurgem visinele si dam zeama deoparte. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele pe toata suprafata.

Dam la cuptor la foc mic. Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri detasabila. Insiropam. 

Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas si  punem pe foc mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa  se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider.

Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit  turnam deasupra jeleul. Dam la frigider sa se intareasca.

Indepartam cu grija forma si taiem cuburi prajitura. 

Sursa: Caietulcuretete.com

 


Citește și:

Horoscop zilnic vineri, 23 octombrie 2020! Află ce zodie ar trebui să se mai distreze înainte de o nouă relaţie!

Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?

Cine este cea mai frumoasă femeie din lume. Oamenii de știință au dat verdictul

Sfatul zilei de astăzi, vineri 23 octombrie 2020. Racii primesc o veste importantă

Adda le-a arătat fanilor burtica de gravidă! "Aşteptând ziua cea mare"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Rus, declaraţii incendiare despre Andreea Tonciu! Fosta concurenta de la „Bravo, ai Stil! Celebrities" îngroapă securea războiului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri