Prăjitura cu vişine şi brânză, acrişoară şi apetisantă de gustoasă


Prăjitura cu vişine şi brânză, acrişoară şi apetisantă de gustoasă

Ai nevoie de: 2 foi de pandişpan cu cacao. Pentru cremă: 500g brânză ricotta, 100g smântână, 50g mascarpone, 150g zahăr, 3 pliculeţe zahăr vanilat, 1-2 picături esenţă de migdale, 300g vişine fără sâmburi. Pentru sirop: 100g zahăr, 150ml apă, 4 linguri de rom. Pentru glazură: 200g nucă de cocos.

Modul de preparare:

Prepararea cremei: Mixăm smântâna şi zahărul aproximativ 2-3 minute. În momentul în care zahărul s-a topit, adăugăm zahărul vanilat, esenţa de migdale, brânză ricotta şi mascarponele, urmând ca mai apoi să mixăm bine, bine până ce toate ingredientele se omogenizează perfect. Împărţim crema în 2 părţi egale, ir într-una dintre ele punem vişinele şi se amestecă până se omogenizează perfect.

Citeste si: Prăjitura CREMŞNIT - cum să pregăteşti cel mai bun desert!

Citeste si: Prăjitura Raffaello - cea mai delicioasă rețetă! Nu necesită coacere

Citeste si: Cremă de zahăr ars – reţetă fără coacere

Prepararea siropului: Fierbem zahărul cu apă timp de 15 minute până când se topeşte zahărul, iar mai apoi se ia de pe foc şi se adaugă romul.

Asamblarea prăjiturii:

Punem într-o tavă prima foaie de pandişpan, o însiropăm, iar deasupra punem un strat de cremă cu vişine, urmând ca mai apoi să adăugăm şi cel de-al doilea blat pe care-l însiropăm şi pe care punem un strat gros de cremă simplă. Se presară uniform nucă de cocos şi se lasă prăjitura la rece timp de 2-3 ore, după care se poate servi.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Când trecem la ora de iarnă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri