Prăjitura CREMŞNIT - cum să pregăteşti cel mai bun desert!
Adori sa savurezi un Cremsnit cu vanilie cu gust bogat si cremos? Prepara-l in casa! Prajitura Cremes, cum i se mai spune, e joaca de copii de pregatit daca ai reteta potrivita!
1. Dezgheata pachetul de foitaj si imparte-l in doua parti egale. Intinde fiecare jumatate cat mai bine, pe masura unei tavi de cuptor potrivite.
2. Unge tava de cuptor si asaza una din cele doua parti de foitaj intinse, apoi cresteaza-l bine cu furculita pe intreaga suprafata, pentru a preveni cresterea.
3. Da foietajul la cuptor pentru cca 12 minute la 200 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos. Scoate prima parte de foitaj si da urmatoarea foaie la cuptor, crestand superficial patrate mari, care sa delimiteze portiile de Cremsnit.
4. Da foitajul la cuptor pentru alte 12 minute la 200 de grade sau pana cand si ce de-a doua jumatate se rumeneste frumos.
Freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (150 g), amidonul, faina si 100 ml de lapte pentru 5-10 minute.
2. Separat, bate albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar (150 g), pana cand se tin de recipient. Pune 1 L de lapte la fiert cu zaharul vanilat.
3. Cand laptele fierbe, ia din el cu un polonic si toarna peste amestecul de galbenusuri. Amesteca repede si energic, pentru a preveni coagularea galbenusurilor.
4. Repeta procedeul pentru a aduce crema de galbenusuri la o temperatura apropiata de cea a laptelui, apoi poti turna toata compozitia peste lapte, in cratita.
5. Amesteca constant la foc mediu pana cand crema de vanilie pentru Cremsnit incepe sa se inchege, apoi da-o de pe foc.
Adori sa savurezi un Cremsnit cu vanilie cu gust bogat si cremos? Prepara-l in casa! Prajitura Cremes, cum i se mai spune, e joaca de copii de pregatit daca ai reteta potrivita!
Paste farfalle cu bacon și fistic, pregătite chiar de Chef Patrizia Paglieri! Ingredientul final face toată diferența: "Așteptăm să se călească și zucchini-ul puțin!"
Elena Kadar26 aprilie 2025Actualizat: 26 aprilie 2025, 16:14
Celebrul bucătar uimește de fiecare dată când pregătește câte o rețetă, adăugând un ingredient cheie.