Mămică de doar câteva luni, Geta Sterp nu poate sta departe de bucătărie, iar recent a pregătit o prăjitură deosebită, cu cremă de vanilie și blat de cacao.
Geta Sterp este împlinită pe toate planurile, în prezent, având o frumoasă familie alături de soțul său și primul lor copilaș, dar și o carieră de succes pe rețelele de socializare, acolo unde este urmărită de nenumărate persoane. Astfel, printre postările sale frecvente de zi cu zi, sora lui Culiță Sterp obișnuiește să nu stea departe de bucătărie, iar în cursul zilei de ieri, aceasta a postat pe contul său de Instagram, de această dată, un desert, dar nu orice desert, ci unul potrivit pentru musafirii care se vor afla în jurul mesei de Paște, prăjitură cu cremă de vanilie și blat de cacao. Pe lângă faptul că este o rețetă care se prepară ușor și la care nu ai nevoie de prea multe ingrediente, acest desert este gata într-un timp foarte scurt și este foarte cremos.
Prăjitură cu cremă de vanilie și blat de cacao, pregătită de Geta Sterp
Ingrediente
Pentru blat
- 7 albușuri
- 7 linguri de făină
- 7 linguri de zahăr
- 3 linguri de cacao
- o fiolă de esență de rom
- un praf de copt
- 3 linguri de ulei
Pentru cremă
Citește și: Trupa PINDU, implicată într-un ACCIDENT GRAV! Doi membri ai formației au ajuns la spital- kanald.ro
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
- 7 gălbenușuri
- 3 linguri de amidon
- 100 g de zahăr
- 200 g margarină
- 600 ml de lapte
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- câteva bucățele de ciocolată
Mod de preparare
- "Pentru început, batem albușurile spumă, adăugând treptat zahărul. Punem cacao și praful de copt peste făină, apoi adăugăm amestecul peste albușuri. Mixăm bine, iar la final adăugăm uleiul și esența de rom.
- Punem compoziția obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 minute, apoi reducem temperatura la 160°C și mai coacem încă 10 minute.
- Până se coace blatul, ne ocupăm de cremă. Punem zahărul, amidonul și gălbenușurile într-o oală și le omogenizăm. Apoi adăugăm laptele și punem pe foc, amestecând continuu ca să nu se prindă. Eu am pus și câteva bucățele de ciocolată, însă este opțional. Când crema se îngroașă, o luăm de pe foc, o lăsăm 10 minute, apoi adăugăm margarină. Amestecăm foarte bine și lăsăm la răcit.
- După ce s-a răcit și blatul, îl tăiem în două și punem cremă atât la mijloc, cât și deasupra. Presărăm fulgi de cocos și fulgi de ciocolată!
- Spor la treabă!", a explicat Geta Sterp, în descrierea filmulețului postat pe contul său de Instagram.