Povestea neștiută a Zinei Dumitrescu. A refuzat să lucreze pentru Elena Ceauşescu şi a cunoscut-o pe Coco Chanel


Are 82 de ani, şi-şi trăieşte bătrâneţea într-un azil din apropierea Bucureştiului, având parte de îngrijiri specializate, dat fiind faptul că starea ei de sănătate nu este tocmai una îmbucurătoare.


In articol:

Povestea nestiuta a Zinei Dumitrescu

Cum a ajuns să fie model

Facultatea de actorie a terminat-o, însă n-ajuns nicicând să ”profeseze”. A fost tentată, mai devreme, de modeling.

Citeste si: Marina Voica spune de ce nu a vrut sa aiba copii: "As fi suferit mult"

” În anul întâi de facultate, la teatru, au venit de la departamentul de creaţie de la Fabrica de Confecţii să caute manechine şi m-au selectat pe mine, pe Stela Popescu, pe Ruxandra Ionescu să prezentăm modă la Patinoarul „23 August”. În momentul în care am ajuns la Fabrica de Confecţii l-am cunoscut pe Costică Dima, zic eu cel mai mare designer şi tehnician în materie de modă din România. Pe vremea aceea se lucra foarte mult pentru export, iar el pleca în toate ţările, în Canada, în America, cum m-aş duce eu acum până la Slobozia, care era pasionat de profesia lui făcuse o mulţime de cursuri de specializare şi, datorită lui, m-am apucat să fac modă. La 2 octombrie 1972 s-a teminat construcţia şi s-a inaugurat Casa de Modă Venus în clădirea în care este şi acum. A fost construită special pentru a fi casă de modă, cu sală de prezentare, cu show room alături, etajele doi, trei, patru, cinci, sunt cu atelierele de creaţie, la etajul şase conducerea, iar la şapte birourile personalului administrativ” şi-a amintit Zina.”

Citeste si: Romania, in topul tarilor cu cele mai multe operatii estetice. Peste 77.000 de interventii de infrumusetare, doar in 2017

Povestea nestiuta a Zinei Dumitrescu

A cunoscut-o pe Coco Chanel

Zina Dumitrescu a avut şansa, în 1967, s-o cunoască pe celebra Coco Chanel, despre care spune că i-a ”influenţat viaţa”: ”În 1967, la Moscova, în Piaţa Roşie, s-a desfăşurat primul şi unicul congres mondial de modă, unde eu am cunoscut-o personal pe Coco Chanel, o femeie care mi-a influenţat viaţa destul de mult, a fost ca o Olimpiadă, cu drapele, cu deschidere oficială”, şi-a continuat a continuat Zina povestea. „Coco Chanel ieşise pentru prima oară în afara Franţei, şi venise la Moscova fiind foarte curioasă să-l vadă pe Lenin. Pe vremea aceea manechinele erau angajate cu normă întreagă, cu toate că în Codul Muncii eram trecute ca muncitor necalificat, iar după ’90 eu am reuşit să introduc în nomenclatorul muncii profesia de prezentator de modă”.

Citeste si: Dieta Hippocrate - Programul Hippocrates de regenerare totala a organismului in 7 ani

 


Abonează-te pe

Citește și:

Replica din „Titanic” pe care Leonardo DiCaprio nu a vrut să o spună

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Gheorghe Mencinicopschi - CURA DE TREI ZILE. Profesorul a spus adevarul despre DETOXIFIERE

Dietele vegane pentru diabet! Sunt ideale si cresc productia de insulina

Cele mai tari ponturi că să faci curățenie rapid, fără să ți se pară o corvoadă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Labioplastie! Ce presupune această intervenție estetică și cine apelează la ea?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri