Povestea neștiută a Zinei Dumitrescu. A refuzat să lucreze pentru Elena Ceauşescu şi a cunoscut-o pe Coco Chanel


Are 82 de ani, şi-şi trăieşte bătrâneţea într-un azil din apropierea Bucureştiului, având parte de îngrijiri specializate, dat fiind faptul că starea ei de sănătate nu este tocmai una îmbucurătoare.


In articol:

Odinioară, însă, Zina Dumitrescu era neobosită. Cu un simţ al frumosului bine dezvoltat, tânăra Zina Dumitrescu avea să se facă remarcată mai întâi ca manechin, apoi ca designer. La doar 30 de ani, aceasta reuşea să devină directorul executiv al Casei de modă Venus.

Citeste si: Zina Dumitrescu, ultima dorință! Unde vrea să moară „Mama” modei românești

În anii ce-au urmat, prin mâinile ei au trecut zeci de manechine, care i-au ascultat sfaturile şi care au reuşit să facă o carieră în domeniul modei. Îi amintim pe Janine, Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezau ori Liviu Ionescu.

Povestea nestiuta a Zinei Dumitrescu

A cochetat cu actoria

Deşi era studentă la Drep, facultate pe care părinţii ei şi-o doreau pentru ea, Zina Dumitrescu şi-a încercat norocul la Facultatea de Teatru şi Film.

„Eram prin anul trei de drept şi aveam o mătuşă, Lucia Novacovici, care era bibliotecara Teatrului Naţional. Şi, ducându-mă pe la ea în vizită – în tinereţe am citit foarte mult – eram pe atunci superbă, cu părul blond până la brâu – toată lumea din teatru mă întreab de ce nu dau la teatru… m-a prezentat regizoarei Marieta Sadova.

Citeste si: Andreea Marin a fost la un pas de sinucidere. „A fost cumplit. Nu mai gândeşti corect şi simţi că vrei să pui capăt acelei suferinţe“ VIDEO

M-am dus la ea cu două poezii învăţate, „Floare-albastră” a lui Eminescu şi „Fabula animalelor” a lui Beniuc. Şi cu două poezii învăţate foarte bine, cu două-trei zile înainte de examen, am intrat la Institutul de Teatru şi Film.

M-am retras de la Drept, imediat ce am intrat la Institut, la clasa lui Pop Marţian, Dreptul terminându-l mai târziu, la fără frecvenţă, de gura părinţilor mei care doreau să termin o facultate serioasă, pentru că după părerea lor Institutul de Teatru şi Film nu era o facultate pe care să te bazezi. Am fost prietenă şi colegă de grupă cu Rodica Popescu Bitănescu, cu Stela Popescu.”, îşi amintea, acum câţiva ani, Zina despre încercările ei în ale actoriei.

Citeste si: Alimentele care ne ucid ușor în fiecare zi. Lygia Alexandrescu si Nastasia Belc au spus adevarul

 


Abonează-te pe

Citește și:

Replica din „Titanic” pe care Leonardo DiCaprio nu a vrut să o spună

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Gheorghe Mencinicopschi - CURA DE TREI ZILE. Profesorul a spus adevarul despre DETOXIFIERE

Dietele vegane pentru diabet! Sunt ideale si cresc productia de insulina

Cele mai tari ponturi că să faci curățenie rapid, fără să ți se pară o corvoadă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri