Pogăcele, rețeta pregătită de chef Adi Hădean. “Puteți presăra peste ele semințe de chimen.”

Pogăcele, rețeta pregătită de chef Adi Hădean. “Puteți presăra peste ele semințe de chimen.”

Adi Hădean a pregătit pogăcele, rețeta mamei sale.

Chef Adi Hădean este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, iar acesta reușește prin toate preparatele pe care le realizează să aducă mai aproape de urmăritorii lui gustul autentic, cel al copilăriei, îmbinat cu tradiția. Rețelele de socializare ale bucătarului sunt adevărate reviste gastronomice, pline de culoare, iar fiecare videoclip ascunde trucuri și ingrediente prin care putem realiza foarte ușor aceste preparate, chiar la noi acasă. Dincolo de tradiție, bucătarul împărtășește și rețete mai exotice, care pot fi realizate ușor, dar și deserturi, care aduc bucurie în rândul celor care le încearcă.

Cum pregătește chef Adi Hădean pogăcelele?

Citește și: Cum reinventează chef Adi Hădean salata boeuf. Ce puteți face cu acest preparat după ce a stat mai multe zile la frigider. “Pentru voi, cei care nu vă temeți să “reformați” mâncarea.”

Citește și: Chef Adi Hădean dezvăluie cum să realizăm crusta perfectă pentru carnea de pui, chiar la noi acasă. „Dai carnea prin amestecul acesta, apoi prin ou bătut și din nou prin amestec.”

Ingrediente:

  • 1 kg făină albă cernută
  • 500 ml lapte călduț
  • 100 g untură de porc
  • 50 g smântână grasă
  • 2 ouă
  • 25 de grame de drojdie proaspătă
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri oțet
  • Jumătate lingură bicarbonate
  • Sare
  • Pastă de jumări
  • Ouă pentru uns
  • Semințe de chimen

Pogacelele, rețeta pe care chef Adi Hădean o pune la dispoziție de această dată și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele, dar și pașii necesari pe care trebuie să-i realizeze până la rezultatul final. Este foarte important ca aluatul să fie lăsat la dospit 30 de minute, apoi să fie întins la grosimea de 1 cm, uns bine cu pastă de jumări. Ulterior se rulează și se mai lasă la dospit încă 30 de minute, iar apoi aluatul este întins, uns cu ou bătut, iar ulterior, în funcție de preferințe, pot fi adăugate semințe.

Acestea trebuie să stea la cuptor timp de aproximativ 35 de minute, la 180 de grade. “A fost mama în vizită, ocazie cu care am recapitulat pogăcelele. Vă dau rețeta, că știu că o să întrebați. 1 kg făină albă cernută, 500 ml lapte călduț, 100 g untură de porc, 50 g smântână grasă, 2 ouă, 25 de grame de drojdie proaspătă, desfăcută în două linguri de lapte, sare după gust. Mama a pus și două linguri de oțet și o jumătate de linguriță de bicarbonat. Se frământă bine, se lasă la dospit 30 de minute. Aluatul întins la grosimea de 1 cm se unge bine cu pastă de jumări, se rulează și se mai dospește 30 de minute. Dacă vreți pogăcele care se exfoliază în multe straturi, repetați faza cu pasta de jumări și lăsați apoi aluatul o oră la rece. Întindeți aluatul (mama l-a și crestat cu un cuțit), ungeți-l cu ou bătut. Puteți presăra peste ele semințe de chimen. Tăiați cu un inel, coaceți 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.”, a povestit chef Adi Hădean.

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Hadean (@adihadean)



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum reinventează chef Adi Hădean salata boeuf. Ce puteți face cu acest preparat după ce a stat mai multe zile la frigider. “Pentru voi, cei care nu vă temeți să “reformați” mâncarea.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Artiștii de muzică populară, îndurerați de cumplita veste că Ion Drăgan s-a stins din viață. Mesajele curg în mediul online, alături de fotografii cu artistul: “A încremenit...Crăciunul!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate