Incearca si tu aceasta placinta! Se face repede pentru ca nu se coace, iar gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente:
75 gr zahar brun
1 cana nuci
150 gr biscuiti de cacao, fara crema
1 ceasca unt de arahide
10 gr unt topit
200 ml frisca lichida
250 gr crema fina de branza (simpla, fara arome)
o fiola esenta rom
5 linguri zahar pudra
coaja de la o portocala
350 gr topping de ciocolata
Mod de preparare:
Toaca nucile si pprajeste-le putin intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde. Adauga-le apoi in robotul de bucatarie, impreuna cu biscuitii si zaharul brun zi mixeaza foarte bine pana obtii o compozitie fainoasa. Adauga apoi untul si continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.
Adauga aluatul intr-o forma rotunda cu fund detasabil si preseaza-l foarte bine, pentru a obtine un blat.
Adauga crema peste blat. Toarna deasupra toppingul de ciocolata.
Lasa placinta la frigier, timp de 4-5 ore inainte de a o servi. Se serveste rece, alaturi de o cana de cafea.