Plăcintă cu mere şi gutui. Se prepară repede şi are un gust dumnezeiesc de bun


 Mod de preparare: 

  

 Curaţă fructele de coajă şi cotoare şi taie-le în cubuleţe mici sau dă-le prin răzătoarea mare. Adaugă peste acestea sucul de lămâie, sarea şi zahărul. Într-o tigaie încăpătoare topeşte untul şi adaugă fructele. Căleşte-le până când zeama lăsată se evaporă apoi adaugă coajă de lămâie, vanilia şi scorţişoară. Vanilia şi scorţişoară se adaugă după gust, sau se poate renunţă la ele. Lasă compoziţia să se răcească. 

  

 Între timp întinde aluatul şi aşază primul strat într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Adaugă umplutura şi acoperă plăcintă cu un al doilea strat de aluat. Unge ultima foaie de plăcintă cu unt şi puţin lapte şi coace-o timp de 40 de minute la cuptorul încins la 180 grade Celsius. 

 

 Serveşte plăcinta cu mere şi gutui, rece, presărată cu zahăr pudra pe deasupra. 

  

Sursa: culinar.bzi.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se prepară unguentul cu patlagină, excelent pentru HEMOROIZI. Scapi imediat de ei!

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Cuplu: rămânem împreună de dragul copiilor? Ce spune psihologul

5 frici pe care le transmitem inconştient copiilor noştri

A şasea cea mai răspândită formă de cancer ucide anual peste 2.500 de români

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Răzvan Fodor. "Și atunci mi-am zis că ea trebuie să fie nevasta mea”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri