Pisica Norvegiană de Pădure. Origini, caracteristici și îngrijire adecvată pentru această rasă unică

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

Pisica Norvegiană de Pădure este mai mare decât o pisică obișnuită, este elegantă și cu părul semi-lung. Corpul ei este unul puternic, musculos și lung, iar structura osoasă este una solidă.

Pisica   Norvegiană

de Pădure are capul lung și triunghiular, urechile sunt așezate în sus cu ciucuri la vârf. Blana este foarte lucioasă și moale, și reușește să atragă atenția oricărei persoane. Această rasă poate avea orice culoare, mai puțin ciocolate și lila și nu poate avea modelul pisicilor siameze, dar poate prezenta marcaje albe pe lăbuțe, piept, abdomen sau față.

Rasa norvegiană de pădure, cunoscută și sub numele de "Norsk Skogkatt" are următoarele caracteristici distincte:

1. Talie mare și robustă

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

[Sursa foto: unsplash]

2.  Blană groasă și rezistentă

În cadrul unei emisiuni TV, Adrian, specialist în tot ceea ce privește rasa de pisică Norvegiană de Pădure, a oferit câteva detalii despre acest animal. Dacă vorbim din punct de vedere istoric, ea a apărut prin câteva încrucișări, în 1500.

În anul 1000, norvegienii au început să aducă pisici din Anglia, unde erau aduse de către legiunile romane, dar pe vremea aceea, acestea nu aveau părul lung, ci scurt.

În mod normal, acest animal a apărut alături de om mai târziu, în momentul în care aceștia au devenit sedentari și agricultori, deoarece reușea să protejeze hambarele.

3. Urechi mari și cu pene

Pisica Norvegiană de Pădure

[Sursa foto: pexels]

4. Coadă lungă și pufoasă

Primele pisici atestate ca domesticite, sau care au început să trăiască alături de oameni sunt din Turcia și zona Siriei.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

„Pisica aceasta stă în zăpadă, pentru că s-a obișnuit de generații, dar istoric vorbind ea a apărut prin niște încrucișări cam pe la 1500. Inițial, în anul 1000, norvegienii au început să aducă pisici din Anglia, unde erau aduse de către legiunile romane, dar erau cu părul scurt. În mod normal a apărut alături de om mult mai târziu de când a devenit sedentar și agricultor, deoarece îi proteja hambarele, din această cauză primele pisici atestate ca domesticite sau care au început să trăiască pe lângă om sunt din Turcia și din zona Siriei.

Când erau vânători oamenii preferau să aibă câini, dar când s-au sedentarizat au început să ia pisici”, a menționat specialistul.

5. Personalitate prietenoasă și curioasă

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

[Sursa foto: unsplash]

6. Abilități de vânătoare

Pisica Norvegiană a devenit cu părul lung, după ce a adus cruciații, prin anul 1500. Cu toate că are dimensiuni destul de mari, este o pisică care aleargă și se joacă.

„Pisica Norvegiană a devenit cu părul lung, după ce a adus cruciații, pe la 1500, pisici cu părul lung din orient, ele erau în general în zona Orientului. Din această încrucișare, ulterior și ocupând codrii Norvegiei a apărut această pisică”, a mai declarat Adrian.

În momentul în care ne alegem această pisică ca animal de companie, trebuie să avem foarte mare grijă la părul ei, deoarece este important să nu își piardă podoaba, care este una foarte frumoasă.

Citește și: Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

Aceste pisici trebuie periate și îngrijite, astfel încât tot timpul să arate în cea mai bună stare a lor. Cu toate că sunt destul de masive, nu își pierd din energie și sunt foarte jucăușe, iar în momentul în care interacționează cu oamenii nu își folosesc ghearele, ci dau cu lăbuța.

7. Rezistență și adaptabilitate la climat rece

Pisica Norvegiană de Pădure

[Sursa foto: pexels]

„Este o pisică, care în ciuda dimensiunilor, se joacă și aleargă. Grija specială trebuie să o avem la păr pentru a nu-i pierde această podoabă frumoasă. Adică să o periem, să avem grijă de ea, astfel încât tot timpul să arate în cea mai bună stare. Se joacă, iar în momentul în care interacționează cu oamenii nu își folosesc ghearele, dau cu lăbuța, iar ghearele lor sunt retrase”, a mai spus acesta.

Pisica Norvegiană este un animal de companie pe care mulți și-l doresc. Pe lângă aspectul ei, care atrage privirea oricărei persoane care o vede, este o fire foarte jucăușă și cu siguranță zilele voastre vor avea o energie diferită, dacă alegeți să aveți în viața voastră această rasă de pisică. Este foarte important să o îngrijiți așa cum trebuie, mai ales când vine vorba despre podoaba ei.

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

[Sursa foto: unsplash]Citește și:

De la ce vârstă lăsăm copiii singuri în casă. ”Ajută foarte mult să lași copiii încă de mici în excursii și în tabere.”

Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies