Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate


Aflați din rândurile următoare care sunt produsele de îngrijire a părului recomandate pentru perioadele de umiditate excesivă.


In articol:

Îngrijirea părului este un subiect important pentru doamne și domnișoare, mai ales atunci când s confruntă cu diferite probleme cauzate de aspectul firului de păr sau de alți factori meteorologici cum ar fi umiditatea în exces.

În cadrul unei emisiuni Diana Baicu, specialist în frumusețe a oferit câteva sfaturi despre produsele pe care trebuie să le aplicăm pe păr pentru a-l proteja de umiditate.

Părul deteriorat este mai afectat de umiditate

Citește și: La cât timp trebuie să tundem vârfurile. ”Vârful care este despicat se rupe, și în loc să ai lungime, pierzi lungime.”

Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate

Umiditatea în exces ne afectează coafura, în special dacă părul nostru este deteriorat sau deshidratat. De aceea, este foarte important să ne îngrijim părul corespunzător pentru a avea parte de un aspect plăcut, chiar și în zilele cu umiditate excesivă.

Atunci când avem părul foarte sănătos, nu sesizăm foarte clar diferențele în ceea ce privește umiditatea sau temperatura.

În schimb, dacă avem părul deshidratat, uscat, deteriorat și dacă avem părul creț, atunci diferența este majoră atunci când vorbim despre umiditatea în exces .”, spune specialistul în frumusețe.

Când vorbim despre condiții de umiditate extremă, ne referim la umiditate sub 20 sau umiditate peste 60. De aceea, potrivit specialistului în domeniu, atunci când ne alegem produsele pentru îngrijirea părului, ar fi bine să ne uităm la condițiile meteo pentru zilele următoare.

Trebuie să ținem cont de temperatură și de umiditatea relativă. Părul are capacitatea de a primi și de a elibera molecule de apă din interior .”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt produsele care ne protejează părul de umiditatea excesivă

Citește și: Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

Care sunt produsele care ne protejează părul de umiditatea excesivă

Atunci când ne alegem produsele trebuie ca acestea să ne hidrateze foarte bine părul, să formeze o peliculă la suprafața firului de păr în așa fel încât să mențină umiditatea din interior și să nu îi permită părului nostru să atragă umiditatea din exterior și să aducă un aport de lipide părului nostru pentru acesta să devină moale și mătăsos.

Potrivit specialistului în domeniu, produsele de îngrijire a părului trebuie să fie adresate texturii părului nostru și potrivite pentru temperatura și condițiile meteorologice de afară. De asemenea, cel mai important lucru este să folosim produse care să ne hidrateze firul de păr în profunzime. Pentru o hidratare în profunzime a firului de păr, specialistul în domeniu recomandă produsele sub formă de ulei, care se aplică pe vârfuri și pe lungimile firului de păr și nu îl îngrașă, din contră îl face mai sănătos și mătăsos. 

Produsele pe care le folosim sunt produse sub formă de spray. Au scrise pe ele fie smooth, fie umidity blocker sau formule de genul acesta. Este foarte important să conțină fie diverse extracte de plante, cum ar fi imortelele, arganul, sâmburii de strugure, care hidratează părul. Este foarte important ca atunci când avem părul degradat să folosim produse sub formă de ulei. Există produse formulate în așa fel încât să corespundă fiecărei tip de textură a părului .”, spune specialistul în domeniu.  

Pentru persoanele cu părul moale, specialistul în domeniu le recomandă să folosească șamponul uscat și spray de finisare, dar care să nu aibă gradul de fixare mai mare de 3.

Tratamentul cu keratină

Citește și: Adevărul despre tratamentul cu keratină. Avantajele și dezavantajele acestei metode de îngrijire a părului

Care sunt produsele care ne protejează părul de umiditatea excesivă

Tratamentul cu keratină rezolvă mute probleme legate de păr, mai ales ale persoanelor cu părul ondulat sau creț. Acesta ajută firul de păr să nu se frizeze. De asemenea, contribuie la sănătatea firului de păr și îi oferă în același timp un aspect strălucitor de lungă durată. 

Există o soluție permanentă pentru persoanele cu părul creț cărora li se frizează părul – tratamentul cu keratină în salon. Pur și simplu schimbă tot. Textura părului nostru se schimbă cu totul. Timp de 3-5 luni părul nostru se transformă. Devine un păr sănătos .”, spune specialistul în domeniu.  

Pe lângă tratamentul cu keratină, există și alte tratamente expres pe care fiecare le poate face în saloanele de înfrumusețare, iar efectul lor ține undeva la două săptămâni. 


Abonează-te pe

Citește și:

De ce se subțiază părul. „De obicei, este vinovat stilul de viață”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

De ce se electrizează părul

Aveti grija de parul dumneavoastra cu aceiași acizi activi găsiți în îngrijirea pielii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să îmi dea banii care mi se cuvin.” Iancu Sterp și antrenorul său, mărturisiri despre suma de bani cerută pentru meciurile RXF! Aceștia au vrut să se știe chiar de la ei
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri