De ce se subțiază părul. „De obicei, este vinovat stilul de viață”


Află din rândurile următoare care sunt cauzele subțierii firului de păr.


In articol:

Problema subțierii firului de păr este o problemă des întâlnită, atât la femei, cât și la bărbați.

Această problemă a firului de păr se petrece pe o perioadă mai lungă de timp, iar efectele se observă treptat, până ce firul de păr ajunge să fie mult mai subțire decât de obicei, iar astfel coada stufoasă pe care o aveam în trecut se transformă într-una subțire și lipsită de vitalitate.

Există numeroase cauze care duc la subțierea firului de păr. Hairstylistul Sorin Stratulat a povestit în cadrul unui videoclip pe YouTube despre cauzele subțierii firului de păr și ce trebuie să facem că să împiedicăm acest proces.

Spre deosebire de căderea părului, care este o formă acută și pe care o înregistrăm imediat, subțierea părului se petrece pe o perioadă mai lungă de timp. Subțierea părului înseamnă o reducere în cantitate a firului de păr sau o reducere în diametru a firului de păr. Ambele cauzează în final o coadă mai subțirică a firului de păr.”, spune hairstylistul.

Care sunt cauzele subțierii firului de păr

Citește și: De ce se electrizează părul

De ce se subțiază părul

Stilul de viață

Conform spuselor specialistului în domeniu, principalul factor care duce la subțierea firului de păr este stilul de viață. În acest caz vorbim despre anumite diete care poate ne afectează firul de păr, odihnă insuficientă, îngrijire deficitară, situații stresante și în general, starea de bine a noastră, care se reflectă asupra sănătății firului de păr.

Cauze hormonale

În cazul unor persoane, putem să vorbim despre anumite probleme medicale sau schimbări hormonale care se petrec în corpul nostru și astfel, acestea pot duce la o subțiere a firului de păr.

Există și cauze hormonale și probleme medicale care pot determina o subțiere a părului, dar acestea trebuie tratate separat și cu ajutorul unui medic.”, spune specialistul în domeniu.

În această categorie amintim schimbările hormonale datorate sarcinii, nașterii sau menopauzei.

Pregătiți-vă pentru aceste schimbări și aflați ce aveți nevoie pentru părul vostru atât din afară cât și înăuntru. Odată ce faceți prevenirea să știți că și efectele sunt mai puțin vizibile .”, ne sfătuiește specialistul în domeniu.

Anemia

Una dintre cauzele subțierii firului de păr poate să fie și anemia.  „ Un corp anemic nu va fi capabil să producă un păr bogat ”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, nivelul de fier și de vitamina D scăzute au impact negativ asupra părului.

În aceste cazuri este foarte important să consultați un specialist în domeniu, care în urma unor analize medicale și al unui control de specialitate, vă va prescrie un tratament corespunzător

Lipsa de proteine

Alimentația este un factor definitoriu pentru sănătatea părului. Astfel, dacă nu aveți o alimentație corespunzătoare, care să fie bogată în proteine, există un risc ridicat de a vă confrunta cu o subțiere a firului de păr.

O dietă care nu cuprinde suficient de multe proteine de calitate, va duce la o subțiere a firului de păr și la o rărire a acestuia .”, spune specialistul în domeniu.

Spălatul incorect al părului

Citește și: Cum să îți usuci corect părul. ,,O să capete mai mult volum”

De ce se subțiază părul

Este foarte important să vă spălați corect părul. Potrivit specialistului în domeniu, spălatul incorect pe termen lung va duce la o rărire a părului pentru că nu îngrijește foliculul de păr. Astfel, persoanele care se confruntă cu mătreață sau exces de sebum, vor avea parte, de asemene, și de un fir de păr subțire.

Un folicul care nu este îngrijit, care nu este curățat și hidratat nu va fi capabil să producă un păr sănătos și îngrijit așa cum ne dorim .”, ne atrage atenția hairstylistul.  

Coafatul incorect

Multe persoane folosesc o tehnică incorectă de coafat. Astfel, instrumentele nepotrivite, temperaturile prea ridicate și chiar o tehnică incorectă pot duce în timp la subțierea firului de păr.

De asemena, vopsitul incorect este și acesta un proces care afectează grosimea firului de păr, ducând în timp la o rărire a părului și la o sensibilizare a scalpului.

Astfel, specialistul în domeniu ne sfătuiește ca în momentul în care alegem să ne vopsim singuri în propria locuință, să citim cu atenție prospectul și modul de aplicare al produselor. Totodată, să fim foarte atenți la procesul de decolorare.

Medicamente care duc la subțierea părului

Citește și: Cum să îți decolorezi părul acasă. „S-ar putea să te trezești cu niște surprize”

De ce se subțiază părul

Pe lângă toate procesele amintite mai sus, există și anumite medicamente care se află într-o strânsă legătură cu procesul de subțiere al părului.

În acest caz, vorbim despre tratamentul cu antibiotice puternice care se administrează pe o perioadă lungă de timp, pilulele contraceptive, care influențează nivelurile hormonale ale corpului și excesul de vitamina A, care poate duce la o rărire sau o subțiere a firului de păr.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Aveti grija de parul dumneavoastra cu aceiași acizi activi găsiți în îngrijirea pielii

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri