Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate


Părul nu trebuie întreținut doar prin spălarea corectă cu produse corespunzătoare, ci are nevoie și de protejare împotriva temperaturilor termice. Iată cum poți preveni deteriorarea în timp a părului!


In articol:

Părul nu trebuie întreținut doar prin spălarea corectă cu produse corespunzătoare, ci are nevoie și de protejare împotriva temperaturilor termice.

Iată cum poți preveni deteriorarea parului! 

Cea mai dăunătoare acțiune pentru păr este coafarea acestuia folosind căldură. Așadar, în această categorie se află ondularea părului, îndreptarea cu placa de păr, uscarea cu uscătorul de păr ca și coafare termică.

Efectul căldurii strică părul deoarece se produce acțiunea de dezlipire a stratului solzos, care are sarcina de a protejare. Dacă stratul respectiv este deteriorat, automat vârfurile vor fi despicate, părul în sine va fi deteriorat, și de asemenea, va avea o fragilitate crescută care aduce și pierderea strălucirii.

Așadar, iată câteva sfaturi pentru a limita daunele cauzate de căldură!

Citeste si: Cum să îți îngrijești părul dacă ai peste 50 de ani. Obține un păr sănătos și des folosind aceste trucuri

v

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Alternative naturale pentru șampon. De ce sa le folosesti

Ce să faci să-ti protejezi părul de temperaturile ridicate

Folosirea unor produse pentru protecție termică

Primul sfat este să folosești produse speciale înainte de coafare, și protecție termică. Este important să îți găsești o rutină de îngrijire a părului, începând de la șampon. Pentru ca părul să ofere un efect de strălucire, trebuie să ai și un produs care oferă acest lucru. Modul de șamponare este, de asemenea, foarte important, cât și folosirea unui prosop absorbant pentru a înlătura efectul de umezeală. În final, se aplică produsele de termoprotecție și netezire, deoarece temperatura dispozitivelor fierbinți cu care urmează să te coafezi au un aer difuz, oferind aspect de deteriorare, mai apoi, pierzându-și elasticitatea și strălucirea.

Folosirea dispozitivelor la temperaturi potrivite 

Temperatura dispozitivului pe care îl aplici pentru coafarea părului este foarte important. El trebuie să varieze în funcție de tipul părului pe care îl aveți. Temperatura ideală pentru aceste dispozitive este între 170° si 190°. De asemenea, nu sunt recomandate a fi folosite la mai puțin de un centimetru și jumătate de scalp. 

Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să-ți faci bucle perfecte acasă. Ai nevoie doar de ulei de păr și un ondulator

Aplicarea unei măști reparatoare

O altă soluție care protejează părul de temperaturile ridicate este aplicarea unei măști reparatoare o dată pe săptămână. Deși folosim de fiecare dată un balsam atunci când ne spălăm, o doza de hidratare o să ajute foarte mult. Masca se lasă să acționeze 20-30 de minute pe părul umed. Dacă vă confruntați cu o deteriorare extremă a părului, puteți folosi o mască de hidratare intensă la fiecare spălare.

Tunderea vârfurilor

Tunderea vârfurilor este și ea foarte benefica părului. Este recomandată tunderea vârfurilor o dată la 6-8 săptămâni pentru prevenirea despicării lor. În acest fel, părul își va păstra un aspect sănătos, chiar dacă ne vom coafa părul cu uscătorul de păr, placa sau ondulatorul.

Ce poți să faci dacă ai stat prea mult cu părul în soare

Expunerea la soare dăunează în mod evident firul de păr, așa că iată ce poți face dacă ai petrecut prea mult timp în razele soarelui!

O dată pe săptămână este absolut necesar să folosim un tratament intensiv de condiționare, înainte de a aplica un șampon calitativ, potrivit tipului nostru de păr.
Un alt lucru util ce trebuie știut este că periajul excesiv poate despica mult mai tare firele de păr, așa ca este de evitat mai ales în perioada expunerii la soare. Este recomandată folosirea unui pieptene cu dinți moi.
O altă modalitate de protejare a părului este să folosim o mască de păr de condiționare, care să conțină și protecție solară. Totodată, este recomandat să purtăm o pălărie sau o șapcă.
Este bine de știut că în lipsa hidratării corpului nostru, scalpul are de suferit, prin urmare și firele de păr. Așadar, nu uitați să vă hidratați!

Citeste si: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios

Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

[Sursa foto: unsplash]

 


Abonează-te pe

Citește și:

Masca de păr pentru mătreață. Cum te ajută să ai un scap sănătos

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

De ce se electrizează părul

3 Sfaturi pentru îngrijirea părului în concediu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri