Perle la BAC 2022, la română. Ce au putut scrie elevii: „Personalitățile care mă impresionează sunt cântăreții de top și fotbaliștii din liga I”


Luni, pe data de 20 iunie, absolvenții liceului au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cel la Limba și Literatura Română. Iată primele perle scrise de elevi:


In articol:

Cu toate că mulți profesori susțin faptul că subiectele de anul acesta la proba scrisă a examenului de Bacalaureat, cel la Limba și Literatura Română, au fost de dificultate medie, elevii dovedesc contrariul.

Exercițiile le-au cam dat bătăi de cap acestora, iar unele lucrări au fost pline formulări fără sens, cuvinte folosite greșit sau greșeli gramaticale.

Citeste si: Cum se calculează media cu teza

Perle la BAC 2022

Perle la BAC 2022

[Sursa foto: Unsplash]

Perle la BAC 2022, la română. Ce au putut scrie elevii

Perle la BAC 2022. „- Particularităţile unei comedii sunt multe: piesa te face să râzi, are dialoguri sănătoase şi critică politicienii venoşi

– Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale şi Tipătescu care merge tipa-tipa şi Caţavencu care turuie ca o moară stricată.

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: "Pe noi ne-a lăsat amanet cu nouă zile înainte." Acuzatii fara precedent la adresa lui Adi Sina!- radioimpuls.ro

– Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din liga I.

– Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viaţă şi acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți”, au fost doar câteva dintre perlele elevilor la examenul de BAC din acest an.

Citeste si: Cum se calculează media de admitere la liceu

Perle la BAC 2022

Perle la BAC 2022

[Sursa foto: Unsplash]

Ce spun profesorii despre pregătirea elevilor

Florina Rogalski, profesoară de limba română, spune că elevii ar trebui să facă gramatică în toți anii de școală, căci din clasa a opta și până în clasa a douăsprezecea uită complet regulile, iar „frazele nu au legătură de conținut între ele”.

„Copiii nu știu ce înseamnă personalitate. Ei ar trebui sa facă gramatică din clasa I pana in clasa a douăsprezecea.

In patru ani de liceu uita complet gramatica, si atunci enunțurile sunt anacolutice. Frazele nu au legătura de conținut intre ele”, spune Florina Rogalski, profesor, potrivit Observatornews.ro.

Rezultate examenului de Bacalaureat se vor afişa pe 27 iunie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Eliza Iliescu a terminat Liceul. Ce planuri de viitor are fiica Adrianei Iliescu

Evaluarea Națională 2022. Povestea unei eleve din Buzău a impresionat profesorii corectori

Ingredientul pe care să-l adaugi când gătești orez. Îi dă un plus de savoare - ego.ro

„Am plecat” Bilețelul pe care Mara Bănică l-a găsit în casă. A izbucnit în lacrimi - wowbiz.ro

Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa... - radioimpuls.ro

Carina și Constanția au părăsit competiția! - kanald2.ro

Alexandru este noul concurent din Casa iubirii! „Chiar am venit să iubesc!” Tânărul a dezvăluit care cele trei fete pe care le admiră deja și pe care își dorește să le cunoască!... - kanald.ro

VIDEO - Ultimele detalii în cazul femeii care a fost găsită moartă în Sectorul 4, într-un sac de plastic din lada patului: „Mirosea puternic”. Unde s-ar ascunde suspectul... - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Caracteristicile părului deteriorat. Cum să tratezi și să previi deteriorarea după tundere
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri