Evaluarea Națională 2022. Un exercițiul de matematică banal le-a dat mari bătăi de cap elevilor


Evaluarea Națională la Matematică de anul acesta a stârnit deja o mulțime de controverse, asta după ce elevii au avut de rezolvat un exercițiu menit să îi inducă în eroare.


In articol:

Toți elevii care au promovat clasa a opta au susținut astăzi, 16 iunie, examenul la matematică, cea de-a doua probă a Evaluării Naționale. Potrivit Ministerului Educației, 172.822 de elevi au fost în clasa a VIII-a anul acesta. Ei au fost automat înscriși la Evaluarea Națională, însă cifra a fost mai mică, pentru că există și elevi cu medii neîncheiate la sfârșitul anului școlar. 

Evaluarea Națională 2022. La proba de astăzi, mulți copii s-au confruntat cu un exercițiu aparent banal, dar care i-a indus în eroare, astfel că au răspuns greșit fără să își dea seama. Ce presupune calculul matematic.

Citeste si: Bani de la stat pentru elevi și studenți! În ce categorie trebuie să se încadreze pentru a primi ajutorul financiar

Evaluarea Națională 2022

Evaluarea Națională 2022

[Sursa foto: Unsplash]

Exercițiul de matematică de la Evaluarea Națională care i-a indus în eroare pe elevi

Evaluarea Națională 2022. La fel ca în fiecare an, elevii s-au confruntat cu exerciții menite să îi încurce în răspunsuri. De data aceasta, calculul matematic a fost prezent chiar la subiectul 1, unde foarte importantă era ordinea în care se rezolvă operațiile. Cei care au reușit să descopere rezultatul final s-au ales cu 5 puncte în plus la notă, în timp ce elevii care nu au reușit să rezolve exercițiul, au pierdut din start cele 5 puncte.

Rezultatul calculului 10+10:10 este egal cu:
a) 2
b) 9
c) 10
d) 11

Citeste si: Bani de la stat pentru tinerele familii. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de stat

Evaluarea Națională 2022

Evaluarea Națională 2022

[Sursa foto: Unsplash]

Care este, de fapt, rezolvarea

Evaluarea Națională 2022. Operația de împărțirea este prioritară celei de adunare și, drept urmare, se efectuează prima: 10+ 10:10= 10+ 1= 11.

În acest caz, răspunsul corect va fi: d)

Chiar și așa, multe persoane uită de această regulă foarte importantă, astfel că nu mai țin cont de ordine și rezolvă exercițiul în felul următor: 10+10:10= 20:10= 2.


Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru acești români. Din iunie se acordă tichete sociale în valoare de 250 de lei! Ce criterii trebuie să îndeplinească

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cum pot fi păcăliţi românii cu ofertele de vacanţă? Care sunt recomandările făcute de ANPC pentru clienți

Cum se calculează media de admitere la liceu

Românii ar putea plăti mai mult pentru pensii! Anunțul a venit chiar de la Guvern

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri