Evaluarea Națională 2022. Povestea unei eleve din Buzău a impresionat profesorii corectori


Elevii au susținut examenul la limba română, iar perlele au început deja să iasă la iveală și să fie comentate de profesorii corectori. Ce a putut scrie o elevă din Buzău la ultimul subiect?


In articol:

Profesorii corectori sunt foarte atenți la modalitatea de exprimare și la greșelile de gramatică atunci când citesc lucrările elevilor care au susținut examenul la limba și literatura română. Anul acesta, copiii au fost mulțumiți de subiectele pe care le-au primit, susținând chiar faptul că au fost destul de ușoare. Cu toate acestea, unii profesori au găsit mari greșeli în lucrările acestora. Ce a scris o tânără din Buzău la Evaluarea Națională?

Citeste si: Evaluarea Națională 2022. Un exercițiul de matematică banal le-a dat mari bătăi de cap elevilor

Evaluarea Națională 2022

Evaluarea Națională 2022

[Sursa foto: Unsplash]

Perle Evaluarea Națională 2022. Ce au scris elevii anul acesta

Cu toate că mulți elevi au spus că anul acesta subiectele au fost foarte ușoare, profesorii sunt de altă părere. Aceștia susțin că exercițiile au fost tratate cu superficialitate, iar rezultatele vor fi de-a dreptul dezastruoase. Subiectele grilă și cele de tip „adevărat sau fals” ar fi trebui să îi ajute pe viitorii liceeni să obțină note mari, însă neatenția i-a costat scump.

„La textele pe care le-am corectat eu am găsit, de exemplu, cuvintele „colaci” și „bumbac”, extrase dintr-o înșiruire de obiecte dintr-o magazie, însă erau greșit selectate. Exact aceste obiecte nu se găseau în magazia aceea, ci era vorba despre „cabluri de oțel făcute colaci” și „ulei de in”. Răspunsul corect era „cabluri” și „ulei”, dar s-a grăbit… Și a pierdut 2 puncte din neatenție”, a declarat o profesoară din Huși.

Citeste si: Se dublează alocațiile elevilor! Cine va beneficia de sprijinul din partea Guvernului

Evaluarea Națională 2022

Evaluarea Națională 2022

[Sursa foto: Unsplash]

O tânără din Buzău i-a impresionat pe profesorii corectori cu povestea sa

O elevă din județul Buzău a rezolvat subiectul al treilea povestind despre vacanța de vară și despre cum mama sa îi crește pe ea și pe ceilalți doi frați ai săi. Pentru exprimarea impecabilă, eleva a primit nota 9,50.

„Pot să spun că cea mai mare notă pusă de mine a fost 9,50 la un elev care m-a impresionat. La compunere, de exemplu, a povestit cu o exprimare deosebit de frumoasă și corectă faptul că vacanța pentru el înseamnă „acasă”, întrucât mama, singură care întreține familia, are de crescut trei copii. Nu povestea lui a contat, ci faptul că se vedea că e un copil care nu a făcut opt ani de scoală degeaba”, a relatat una din cele mai apreciate profesoare din zona Huși, care, alături de alți colegi, au corectat lucrările copiilor din județul Buzău.


Abonează-te pe

Citește și:

STUDIU Femeile din România sunt mai bolnave decât bărbații. Cu cât a scăzut speranța unui trai sănătos: „Stilul de viață al femeilor s-a apropiat de cel al bărbaților”

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cum se calculează media de admitere la liceu

Bani de la stat pentru elevi și studenți! În ce categorie trebuie să se încadreze pentru a primi ajutorul financiar

Ce să nu faci înainte de sex

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri