Pelicanul si vulturul codalb - Vedetele expozitiei de fotografie Delta Dunarii - O lume solitara


„Expozitia de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara” este realizata de cercetatorul stiintific si doctor in biologie, Klaus Fabritius.

Casa de Cultura Friedrich Schiller www.casaschiller.ro, casa de cultura a minoritatii germane din Bucuresti, anunta lansarea parteneriatului cu pensiunea Aqua Villa in cadrul „Expozitiei de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara”, cu prilejul manifestarilor dedicate ciclului „Oameni si locuri importante din cultura romana”.

„Expozitia de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara” e ste realizata de cercetatorul stiintific si doctor in biologie, Klaus Fabritius si organizata de Casa de Cultura Friedrich Schiller, cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din Regiunea Extracarpatica si Clubul Leica.

Sub motto-ul Delta Dunarii ne priveste pe toti, Expozitia „O lume solitara” surprinde imagini din Delta Dunarii, precum peisaje din Delta, casele traditionale alte etnicilor, momentele zilei in Delta, pelicanul – simbolul Deltei dar si vulturul codalb – o specie pe cale de disparitie.

Suntem onorati sa gazduim aceasta expozitie care evidentiaza pe de o parte ambientul unic al zonei si cultura specifica a minoritatilor care o populeaza, in aceeasi masura in care institutia pe care o conduc organizeaza si promoveaza actiuni culturale dedicate etnicilor germani din Romania dar si romanilor.

Motivul pentru care am ales Aqua Villa, o pensiune din Delta Dunarii sa sustina si sa se implice in promovarea Deltei este impartasirea de valori comune cu ale Casei Schiller fata de Delta Dunarii si fata de cultura etnica din Delta, in acelasi timp un partener in care am gasit deschidere si pasiune pentru viitoarele proiecte pe care le-am putea dezvolta in Delt a”, declara Mariana Duliu, presedintele Casei de Cultura Friedrich Schiller.

Am ales sa sustinem „Expozitia de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara” pentru ca inca de la constructia pensiunii ne-am concentrat toate eforturile in promovarea regiunii, a atractiilor naturale turistice, care ofera cadre unice de fotografie dar si a diversitatii culturale printre turisti. Pe langa frumusetile unice pe care le ofera, Delta Dunarii reprezinta si o regiune cu un substrat puternic de cultura*, in care regasim traditii si obiceiuri nemtesti, tatare sau ucrainiene.

Ii asteptam pe toti iubitorii de frumos, de a (re)descoperi Delta Dunarii sa viziteze expozitia de fotografie, un prim pas de a aduce mai aproape Delta, speciile de pasari si cultura etnicilor printre romani ”, declara Cornel Crivtulencu, administrator pensiunea Aqua Villa.

Reprezentanti ai Ambasadei Republicii Federale Germania, membrii ai Forumului Democrat German si membrii ai comunitatii germane din Bucuresti au vizitat „Expozitia de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara”.

„Expozitia de fotografie Delta Dunarii – O lume solitara” este deschisa vizitatorilor pana pe data de 24 octombrie, intre orele 09.00 – 15.00, la sediul Casei de Cultura Friedrich Schiller, din Str. Batistei, nr. 15, sector 2.


Abonează-te pe

Citește și:

Victor Slav și Anda Adam, revedere după aproape 10 ani de la despărțire! Care a fost reacția celor doi

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

NOUTATE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

CITEȘTE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Andreea Popescu a născut o fetiță: „Anastasia, învierea mea”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri