Peisaje spectaculoase intr-un parc national din Brazilia!


Parcul National Lençóis Maranhenses, din Brazilia, situat pe coasta nord-estica, ofera una dintre cele mai spectaculoase privelisti naturale din lume.

 

Printre dunele de nisip alb, care pot ajunge la 40 de metri inaltime, sunt presarate lagune in care se oglindeste cerul, acestea fiind singurele elemente care deosebesc acest peisaj de unul complet desertic, potrivit MEDIAFAX.
Lagunele au o adancime de pana la 4 metri si ating o temperatura de 30 de grade Celsius, putand fi folosite uneori pentru scaldat. Vastul teritoriu pustiu este deschis celor care doresc sa il exploreze.
Nivelul ridicat al precipitatiilor, care mentine aceste lagune, face ca Lençóis Maranhenses sa nu poata fi considerat un desert in adevaratul sens al cuvantului.
Dunele si lagunele din acest parc se intend pe o suprafata de peste 1.500 de kilometri patrati.
Unele lagune devin pline de peste atunci cand nivelul apei le leaga de cele doua rauri care traverseaza parcul.
Pasarile si broastele testoase sunt des intalnite, iar inotul este posibil  in locurile cu apa suficient de adanca. Puteti sa va plimbati pe jos sau cu bicicleta, dar este recomandat sa apelati la un ghid pentru a nu va rataci in acest peisaj desertic ce pare ireal.
Cei care vor sa ajunga la Lençóis Maranhenses, trebue sa ia avionul pana in orasul São Luís, apoi sa  merga la Barreirinhas.
De aici vizitatorii sunt transportati cu masini de teren spre umitorul parc.
U1dSJbHlIMs

Printre dunele de nisip alb, care pot ajunge la 40 de metri inaltime, sunt presarate lagune in care se oglindeste cerul, acestea fiind singurele elemente care deosebesc acest peisaj de unul complet desertic, potrivit MEDIAFAX.

Lagunele au o adancime de pana la 4 metri si ating o temperatura de 30 de grade Celsius, putand fi folosite uneori pentru scaldat.

Vastul teritoriu pustiu este deschis celor care doresc sa il exploreze.Nivelul ridicat al precipitatiilor, care mentine aceste lagune, face ca Lençóis Maranhenses sa nu poata fi considerat un desert in adevaratul sens al cuvantului.

Dunele si lagunele din acest parc se intend pe o suprafata de peste 1.500 de kilometri patrati.

Unele lagune devin pline de peste atunci cand nivelul apei le leaga de cele doua rauri care traverseaza parcul.Pasarile si broastele testoase sunt des intalnite, iar inotul este posibil  in locurile cu apa suficient de adanca. Puteti sa va plimbati pe jos sau cu bicicleta, dar este recomandat sa apelati la un ghid pentru a nu va rataci in acest peisaj desertic ce pare ireal.

Cei care vor sa ajunga la Lençóis Maranhenses, trebue sa ia avionul pana in orasul São Luís, apoi sa  merga la Barreirinhas. De aici vizitatorii sunt transportati cu masini de teren spre umitorul parc.

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri