Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale! Cum să o prepari pas cu pas

reteta de pavlova
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale

Pavlova reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pavlova. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pavlova, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pavlova

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pavlova, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Pavlova

Ingrediente pentru Pavlova

  • 6 albușuri de ou (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de cană de zahăr tos
  • o lingură de oțet alb
  • o lingură de făină
  • sare (după gust)
  • o linguriță de esență de vanilie
  • afine
  • căpșune

Ingrediente pentru crem ă

  • o cană de smântână groasă (la temperatura camerei)
  • un sfert de cană de zahăr pudră
  • o linguriță de esență de vanilie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

prajitura pavlova reteta originala
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată

Mod de preparare - Pavlova

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să   preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius. În plus, tot acum vom tapeta două tăvi de cuptor, rotunde cu hârtie de copt și le vom lăsa deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom adăuga 6 albușuri de ou (la temperatura camerei) și un praf de sare. Cu mixerul, la viteză mare, vom bate albușurile până formează vârfuri tari. Abia apoi vom adăuga și o cană și jumătate de zahăr tos, însă doar câte o lingură, în timp ce continuăm să batem amestecul, la viteză mare, încorporând complet fiecare lingură de zahăr.

Pasul 3.  Odată încorporat tot zahărul, vom continua să batem amestecul la viteză mare pentru încă 2-3 minute, pentru a deveni lucios și pentru a se forma vârfuri rigide. Abia apoi adăugați o lingură de oțet alb, o lingură de făină și o linguriță de esență de vanilie. La amestecăm ușor cu o spatulă, însă nu prea mult, deoarece trebuie să mențineți cât mai mult aer în amestec.

Citește și: Mesajul postat de Veronica după ce Ahmed a dat follow altor femei: „Nu am nevoie de un bărbat”. Concurenta de la „Casa iubirii” este total dezamăgită- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Tort Pavlova reteta originala
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale[Sursa foto: pexels]

Pasul 4.  Amestecul se împarte uniform între cele două tăvi rotunde de cuptor pregătite, iar cu o spatulă vom întinde amestecul. Tăvile se pun în cuptorul preîncălzit, iar desertul nostru se coace timp de o oră. După acest interval de timp, se oprește cuptorul și se lasă desertul la cuptor, să se răcească complet.

Pasul 5.  Odată ce s-a răcit complet, ne apucăm de pregătirea cremei. Într-un bol mare, adăugați o cană de smântână groasă (la temperatura camerei), un sfert de cană de zahăr pudră și o linguriță de esență de vanilie. Cu un mixer, la viteză mare, bate, amestecul până când acesta formează vârfuri tari.

Pasul 6.  A venit timpul să asamblăm pavlova. Așadar, vom așeza un strat de pavlova pe o farfurie, peste care vom întinde un strat de frișcă. Deasupra vom aranja câteva afine și căpșune tăiate în jumătate, apoi așezăm și al doilea strat de pavlova și apăsați ușor pentru a-l fixa pe loc. Întindem un alt strat de frișcă deasupra celui de-al doilea strat de pavlova și nu ne mai rămâne decât să așezăm fructele rămase, și câteva frunze de mentă proaspătă. Pavlova se servește imediat sau se mai ține la frigider până când este gata de servire, iar rețeta este gata!

Pavlova  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Reteta prajitura Pavlova cu mascarpone
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă delicioasă de Paste cu roșii, ardei gras și cârnați savuroși



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tort cu cremă de vanilie și fulgi de migdale, cu care îți vei impresiona familia. Rafinament și delicatețe în fiecare felie!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Noi informații ies la iveală despre decesul artistului Jubilant Sykes. Fiul cântărețului de operă, suspect în moartea tatălui său, se confrunta cu probleme grave, iar PROBELE de la fața locului arată DETALII ȘOCANTE: "Este vorba de o..."

Alina Pușcaș a apărut foarte îngrijorată pe rețelele de socializare! Ce a pățit frumoasa prezentatoare TV? "Sper ca cine a făcut acest lucru să nu aibă cum să se bucure!"

Dorobanțu o invită pe Veronica în camera roșie, iar Ahmed fierbe de gelozie! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de joi, 11 decembrie, din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies