Parlamentul, variantă de ajutor pentru părinți: grădiniță la birou


Parlamentul a lansat o propunere cu o variantă de ajutor pentru părinții care vor începe munca. Este vorba despre grădinița la birou.


In articol:

Parlamentul a lansat o variantă de ajutor pentru părinții români care vor reîncepe munca. Această varianta a venit din partea deputatului PNL Ovidiu Raețchi care solicită urgentarea votării acestui nou proiect de lege.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Raed Arafat: „15 sptembrie este data!” Ce urmează să se întâmple?

Astfel, deputatul PNL încearcă să încurajeze companiile, angajatorii, să deschidă și să întrețină grădinițe la locul de muncă. Condiția pe care deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a impus-o a fost ca statul să scutească din impozitul pe profit sumele cheltuite pentru organizarea acestor spații dedicate copiilor.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a propus deschiderea de grădinițe în cadrul companiilor

„O soluție reală pentru a ajuta părinții cu copii de grădiniță în următorii ani – într-un context Covid cu deznodământ incert, pe termen lung – este încurajarea companiilor și angajatorilor să deschidă și să întrețină propriile grădinițe la

locul de muncă, cu condiția ca statul să scutească din impozitul pe profit sumele cheltuite în acest sens.

Citeste si: Ministrul Educaţiei: Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi

Am depus de altfel, în urmă cu un an, un proiect de lege cu aceste prevederi, cerând ca firmele (cu minim 30 de angajați, dacă aceștia au un număr relevant de copii de vârstă preșcolară) să își poată deschide – la sediu sau în apropierea imediată a sediului

– grădinițe și creșe unde angajații să își lase în îngrijire copiii pe perioada programului. Proiectul a fost adoptat de Senat și e blocat acum în Camera Deputaților. Acesta a fost depus în ideea că așa soluționăm problema lipsei de locuri în creșe și grădinițe (Gabriela Firea a construit ZERO grădinițe în București, în tot mandatul său, deci soluția nu va veni de la ea), dar și problema traficului, având în vedere că se elimină astfel un drum în plus făcut de părinte la ore de vârf către grădiniță. Este, în plus, un mod de a motiva angajații pe o piață unde mâna de lucru calificată reprezintă o provocare.

Acum, în contextul unei pandemii care se va manifesta în valuri succesive, întinse pe o perioadă mai lungă, avem toate motivele să grăbim adoptarea unui proiect de lege care oferă o oportunitate în plus pentru părinții care doresc să își stie copiii aproape și în siguranță,” a postat deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre examenul de BACALAUREAT 2020. Cum se va desfășura BAC-ul


Abonează-te pe

Citește și:

Descoperire ȘOC! Aceste aparate pot împrăștia coronavirusul. Le ai și tu în casă

Cauza oficială a decesului Reginei Elisabeta. Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Ultima oră: Evaluarea Națională se susține pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie

Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Calendar ortodox 6 octombrie 2022. Ce sărbătoare este joi?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri