Orasul in care jumatate dintre locuitori traiesc in pesteri! Ai vrea sa il vizitezi?


In orasul spaniol Guadix, jumatate dintre locuitori traiesc in pesteri. Pesterile, despre care se crede ca au fost construite in jurul secolului al XVI-lea, pot fi gasite in cartierul Barrio Troglodyte.

 

Mai mult de 2.000 de case-pestera se afla in Barrio Troglodyte. Ele ar fi fost construite in jurul secolului al XVI-lea, atunci cand maurii, de teama persecutiei invadatorilor crestini, au fugit pe dealuri si si-au sculptat casele din gresie moale, scrie MEDIAFAX.
In prezent acestea s-au modernizat si beneficiaza de apa curenta, electricitate, chiar si podele de marmura, antene TV si internet.
Peisajul din Barrio Troglodyte este complet diferit de cel al restului orasului. Zona este incarcata de traditie, fiind locuita inca de acum un milion de ani.
"Multi dintre locuitorii din Gaudix traiesc in casele-pesteri din subteran, in umbra muntilor Sierra Nevada", a declarat Quora Chang Liu, consultant de turism din Londra, pentru BBC.
Dintr-un oras ce insumeaza un pic mai mult de 20.000
de locuitori, 10.000 de persoane traiesc in aceste case-pestera. Acestia s-au refugiat in pesteri din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, ce ajung pana la 40 de grade Celsius. Pesterile mentin o temperatura constanta de 20 de grade Celsius pe toata durata anului.
Zona atrage numerosi turisti dornici sa experimenteze viata in pestera, iar preturile nu sunt deloc piperate.
In restul orasului, pot fi vizitate mai multe obiective turistice, printre care Catedrala din Guadix, Muzeul Cueva sau Fortareata Alcazaba.
In apropiere de Guadix, in satul La Calahorra, poate fi vazut si castelul din Calahorra.

Mai mult de 2.000 de case-pestera se afla in Barrio Troglodyte. Ele ar fi fost construite in jurul secolului al XVI-lea, atunci cand maurii, de teama persecutiei invadatorilor crestini, au fugit pe dealuri si si-au sculptat casele din gresie moale, scrie MEDIAFAX.

In prezent acestea s-au modernizat si beneficiaza de apa curenta, electricitate, chiar si podele de marmura, antene TV si internet.Peisajul din Barrio Troglodyte este complet diferit de cel al restului orasului. Zona este incarcata de traditie, fiind locuita inca de acum un milion de ani.

" Multi dintre locuitorii din Gaudix traiesc in casele-pesteri din subteran, in umbra muntilor Sierra Nevada", a declarat Quora Chang Liu, consultant de turism din Londra, pentru BBC.Dintr-un oras ce insumeaza un pic mai mult de 20.000 de locuitori, 10.000 de persoane traiesc in aceste case-pestera. Acestia s-au refugiat in pesteri din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, ce ajung pana la 40 de grade Celsius. Pesterile mentin o temperatura constanta de 20 de grade Celsius pe toata durata anului.Zona atrage numerosi turisti dornici sa experimenteze viata in pestera, iar preturile nu sunt deloc piperate.

In restul orasului, pot fi vizitate mai multe obiective turistice, printre care Catedrala din Guadix, Muzeul Cueva sau Fortareata Alcazaba. In apropiere de Guadix, in satul La Calahorra, poate fi vazut si castelul din Calahorra.


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri