Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare

Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare

Calculatorul, cititul, televizorul sau o simplă plimbare în parc, toate aceste activităţi solicită şi obosesc ochii. Deşi viaţă multor persoane este una foarte aglomerată, sunt necesare doar 15-20 de minute pe zi pentru a îngriji şi relaxa ochii.

O igienă corectă asigura o conservare a frumuseţii ochilor şi poate ajută în prevenirea unor afecţiuni oftamologice, potrivit specialistilor de la sfatulmedicului.ro..

O rutină zilnică corectă presupune:

- Consumul fructelor şi legumelor bogate în vitamina A;

- Un program de somn adecvat;

- Consumul a 10-12 pahare de apă pe zi pentru a evita edemul periorbital (inflamarea zonei din jurul ochilor);

- Efectuarea exerciţiilor speciale pentru relaxarea ochilor; acestea au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină şi vederea;

- Evitarea "frecării" ochilor, indiferent de motive; această acţiune poate irită ochii şi înrăutăţi simptomele. Clipitul este cel mai bun exerciţiu şi oferă masarea natură a ochilor, îndepărtând totdată corpii străini care pot crea senzaţia de mâncărime, lăcrimare sau vedere înceţoşată.

- Pentru curăţarea ochilor este recomandată evitarea produselor pe baza de chimicale; o metodă eficientă este imbibarea unui disc de vată în lapte şi ştergerea ochilor.

- Pentru relaxarea ochilor după o zi extenuantă, se pot aplică pe pleoape felii de castraveţi sau cartofi timp de 10 minute.

- Expunerea directă la soare poate afecta sănătatea ochilor. Pentru a evita razele solare, se recomandă purtarea ochelarilor de soare cu factor de protecţie.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Îţi mai aduci aminte de William Levy? Cum arată actorul de telenovele la 38 de ani

Noul sezon "Bravo, ai stil!" va intra în casele telespectatorilor pe 31 decembrie, de la ora 20:00, cu o ediţie electrizantă, de Sărbătoare!

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies