Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare

Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare
Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare

Calculatorul, cititul, televizorul sau o simplă plimbare în parc, toate aceste activităţi solicită şi obosesc ochii. Deşi viaţă multor persoane este una foarte aglomerată, sunt necesare doar 15-20 de minute pe zi pentru a îngriji şi relaxa ochii.

O igienă corectă asigura o conservare a frumuseţii ochilor şi poate ajută în prevenirea unor afecţiuni oftamologice, potrivit specialistilor de la sfatulmedicului.ro..

O rutină zilnică corectă presupune:

- Consumul fructelor şi legumelor bogate în vitamina A;

- Un program de somn adecvat;

- Consumul a 10-12 pahare de apă pe zi pentru a evita edemul periorbital (inflamarea zonei din jurul ochilor);

- Efectuarea exerciţiilor speciale pentru relaxarea ochilor; acestea au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină şi vederea;

- Evitarea "frecării" ochilor, indiferent de motive; această acţiune poate irită ochii şi înrăutăţi simptomele. Clipitul este cel mai bun exerciţiu şi oferă masarea natură a ochilor, îndepărtând totdată corpii străini care pot crea senzaţia de mâncărime, lăcrimare sau vedere înceţoşată.

- Pentru curăţarea ochilor este recomandată evitarea produselor pe baza de chimicale; o metodă eficientă este imbibarea unui disc de vată în lapte şi ştergerea ochilor.

- Pentru relaxarea ochilor după o zi extenuantă, se pot aplică pe pleoape felii de castraveţi sau cartofi timp de 10 minute.

- Expunerea directă la soare poate afecta sănătatea ochilor. Pentru a evita razele solare, se recomandă purtarea ochelarilor de soare cu factor de protecţie.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Noul sezon "Bravo, ai stil!" va intra în casele telespectatorilor pe 31 decembrie, de la ora 20:00, cu o ediţie electrizantă, de Sărbătoare!

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Tragedie mare în lumea muzicii! A mai murit un cântăreţ

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies