Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare

Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare
Ochii congestionaţi, cu cearcăne sau edem. Ce e de făcut şi care sunt cauzele declanşatoare

Calculatorul, cititul, televizorul sau o simplă plimbare în parc, toate aceste activităţi solicită şi obosesc ochii. Deşi viaţă multor persoane este una foarte aglomerată, sunt necesare doar 15-20 de minute pe zi pentru a îngriji şi relaxa ochii.

O igienă corectă asigura o conservare a frumuseţii ochilor şi poate ajută în prevenirea unor afecţiuni oftamologice, potrivit specialistilor de la sfatulmedicului.ro..

O rutină zilnică corectă presupune:

- Consumul fructelor şi legumelor bogate în vitamina A;

- Un program de somn adecvat;

- Consumul a 10-12 pahare de apă pe zi pentru a evita edemul periorbital (inflamarea zonei din jurul ochilor);

- Efectuarea exerciţiilor speciale pentru relaxarea ochilor; acestea au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină şi vederea;

- Evitarea "frecării" ochilor, indiferent de motive; această acţiune poate irită ochii şi înrăutăţi simptomele. Clipitul este cel mai bun exerciţiu şi oferă masarea natură a ochilor, îndepărtând totdată corpii străini care pot crea senzaţia de mâncărime, lăcrimare sau vedere înceţoşată.

- Pentru curăţarea ochilor este recomandată evitarea produselor pe baza de chimicale; o metodă eficientă este imbibarea unui disc de vată în lapte şi ştergerea ochilor.

- Pentru relaxarea ochilor după o zi extenuantă, se pot aplică pe pleoape felii de castraveţi sau cartofi timp de 10 minute.

- Expunerea directă la soare poate afecta sănătatea ochilor. Pentru a evita razele solare, se recomandă purtarea ochelarilor de soare cu factor de protecţie.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Noul sezon "Bravo, ai stil!" va intra în casele telespectatorilor pe 31 decembrie, de la ora 20:00, cu o ediţie electrizantă, de Sărbătoare!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Tragedie mare în lumea muzicii! A mai murit un cântăreţ

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies