Nu te-ai fi gandit niciodata ca un consum ridicat de cafea iti poate face acest lucru!


Nu te-ai fi gandit niciodata ca un consum ridicat de cafea iti poate face acest lucru!

Desi pentru multi cafeaua este una din micile placeri ale vietii, se pare ca aroma si gustul amarui care ne ajuta sa ne punem pe picioare dimineata nu sunt chiar cel mai sanatos obicei, mai ales cand nu ne moderam consumul.

 

Conform unui studiu realizat recent de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital, consumul ridicat de cofeina poate afecta fertilitatea la barbati. Persoanele de sex masculin care consuma mai mult de doua cani de cafea pe zi (espresso) au sanse scazute de a deveni parinti, in special in cazul fertilizarii in vitro. Cofeina poate afecta calitatea spermei, esentiala pentru succesul unei proceduri de tipul fertilizarii in vitro. Un shot de espresso contine in jur de 100mg de cofeina, iar in situatia in care depasim 250mg pe zi, conform cercetatorilor, efectele negative vor incepe sa apara.
Insa in cantitati moderate (maximum o cana pe zi) cofeina nu va avea aceleasi efecte negative asupra fertilitatii.
Acest studiu a testat si influenta pe care alcoolul (in special berea) o are asupra fertilitatii masculine, ajungandu-se la concluzia ca doua pahare de bere pe zi pot fi chiar benefice. Desi cercetarile recente se concentreaza pe populatia masculina, acelasi tip de investigatii au fost facute pentru a determina implicatiile consumului de cafea asupra femeilor care doresc sa devina mame, insa cu ajutorul procedurii de fertilizare in vitro.
La fel ca si in cazul anterior, cofeina scade sansele de a concepe, efectele consumului acesteia in exces fiind comparate cu acelea ale tutunului (asupra fertilitatii).
Sursa: ZiarulRIng.ro

Conform unui studiu realizat recent de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital, consumul ridicat de cofeina poate afecta fertilitatea la barbati. Persoanele de sex masculin care consuma mai mult de doua cani de cafea pe zi (espresso) au sanse scazute de a deveni parinti, in special in cazul fertilizarii in vitro.

Cofeina poate afecta calitatea spermei, esentiala pentru succesul unei proceduri de tipul fertilizarii in vitro. Un shot de espresso contine in jur de 100mg de cofeina, iar in situatia in care depasim 250mg pe zi, conform cercetatorilor, efectele negative vor incepe sa apara. Insa in cantitati moderate (maximum o cana pe zi) cofeina nu va avea aceleasi efecte negative asupra fertilitatii. 

Acest studiu a testat si influenta pe care alcoolul (in special berea) o are asupra fertilitatii masculine, ajungandu-se la concluzia ca doua pahare de bere pe zi pot fi chiar benefice.
Desi cercetarile recente se concentreaza pe populatia masculina, acelasi tip de investigatii au fost facute pentru a determina implicatiile consumului de cafea asupra femeilor care doresc sa devina mame, insa cu ajutorul procedurii de fertilizare in vitro. La fel ca si in cazul anterior, cofeina scade sansele de a concepe, efectele consumului acesteia in exces fiind comparate cu acelea ale tutunului (asupra fertilitatii).

Sursa: ZiarulRIng.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

RALUKA: Cine este celebra artistă. Biografie: nume real, data naşterii, cine este iubitul ei, carieră

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

DESCOPERĂ: Forma de migdală pentru unghii. Cum se obține, cum se întreține și ce modele de manichiură ți se potrivesc

CITEȘTE: 4 modele de tunsori pentru fața rotundă. Ce ți se potrivește și ce nu

ARMIN NICOARĂ: Cine este celebrul saxofonist. Biografie: copilărie, carieră, boală, cine este iubita lui

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri