Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: „Instituim acea stare de urgență...”


Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: „Instituim acea stare de urgență...”

Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență în contextul în care a crescut numărul cazurilor de infectați. Ce a declarat Ministrul Sănătății.


In articol:

Ministrul Sănătății susține că nu poate institui stare de urgență doar pentru ca au fost două zile în care s-au înregistrat peste 500 de cazuri. Doar în cazul în care vor apărea 10.000 de cazuri în 3-4 zile se impune starea de urgență.

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată.

Citeste si: Raed Arafat, despre revenirea la starea de urgență: „Urmărim mai multe aspecte...”

Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

„Odată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată”

 

Citeste si: Klaus Iohannis: „Pandemia a generat o criză la nivel mondial”- LIVE


„De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi.

Odată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni” ,a mai spus el.

În România, în ultimele 24 de ore au mai fost identificate alte 614 cazuri de coronavirus, după cele 555 de miercuri.

foto: Hepta.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați: „Sunt considerate cele mai periculoase”

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii, dar...”

Raed Arafat, despre revenirea la starea de urgență: „Urmărim mai multe aspecte...”

Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul. Cine va intra în carantină și izolare, potrivit noii legi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria de la Puterea Dragostei a plâns în hohote din cauza afirmațiilor lui Cristian Marinescu: "A fost relație cu beneficii!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri