Raed Arafat, lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați: „Sunt considerate cele mai periculoase”


Raed Arafat a prezentat lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați cu Covid-19.


In articol:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, a anunțat că numărul oamenilor infecțați cu noul coronavirus a crescut, în ultimele două săptămâni, cu peste 30 la sută. Astfel, se impune o listă cu activități interzise, pentru a preveni răspândirea accelarată a virusului.

„Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a spus

Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a vorbit și despre felul în care se transmite boala. Mai mult de 50% din infecţiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectaţi fără simptome de infecţie sau de boală.

Citeste si: Raed Arafat, despre revenirea la starea de urgență: „Urmărim mai multe aspecte...”

„Astăzi am primit un studiu care a apărut în Statele Unite.

Este un studiu al Universităţii Yale (…) care spune că mai mult de 50% din infecţiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectaţi fără simptome de infecţie sau de boală, care nu tuşesc, nu strănută, nu au febră şi pe care nu îi bănuim că ne pot infecta (…)

Raed Arafat, lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați: „Sunt considerate cele mai periculoase”
Raed Arafat, lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați: „Sunt considerate cele mai periculoase”

Libertatea individuală are limitele ei. Toţi apreciem libertăţile noastre şi libertăţile care ne oferă o democraţie, dar este o limită.

Această limită este când dreptul meu deja afectează drepturile celorlalţi din jurul meu şi, fără voia lor şi fără chiar cunoştinţă, pentru că e pot să treacă pe lângă tine, tu eşti un asimptomatic care nu vrea să stea în autoizolare, pleacă din spital, nimeni nu poate să te urmărească, sau eşti simptomatic, strănuţi, tuşeşti, dar te simţi bine.

Există şi această formă. Te duci acasă la familia ta.

Tu spui că te izolezi, eşti cu familia, strănuţi, tuşeşti, după care familia ta merge şi lucrează, merge la lucru, copilul merge şi se joacă cu copiii vecinilor şi aşa mai departe.Această boală se răspândeşte. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuală. Există totuşi libertatea populaţiei şi a oamenilor care nu vor să se infecteze”, a mai spus Arafat.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii, dar...”

Asta e lista activităților interzise! Ce spune Arafat

Raed Arafat a mai dezvăluit că Organizația Mondială a Sănătății a întocmit o listă cu cele mai periculoase activități, care trebuie evitate pe cât posibil.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații de la Palatul Cotroceni


„În roşu, avem teatrele – în spaţiu închis, lăcaşele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate sunt considerate cele mai periculoase. La nivel portocaliu avem sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul în birou – dacă este cu mai multe persoane, restaurantele în spaţiu închis”, a anunţat Arafat.

Ce spune Raed Arafat despre o nouă relaxare

Cât privește o nouă relaxare, se pare că mai avem de așteptat:

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri. Mai ales aceste activităţi considerate riscante”, a mai spus șeful DSU.


Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii, dar...”

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Raed Arafat, despre revenirea la starea de urgență: „Urmărim mai multe aspecte...”

Purtatul măștii în public, obligatoriu! Informații de ultimă oră

De ce sunt atat de emotiva? Motive, cat si cum sa faci pace cu propriile emotii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câștigat imunitatea la Asia Express – 21 septembrie 2021. Beneficiile consumului de peşte pentru organism

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri