Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii, dar...”


Klaus Iohannis, despre starea de urgență: „Nu îmi doresc să reintroduc restricţii, dar...”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la finalul vizitei de la Institutul Cantacuzino despre posibilitatea de reîntoarcere la starea de urgență.


In articol:

„Riscăm în primul rând să ne îmbolnăvim şi asta e mult mai grav decât orice stare de urgenţă sau discuţie în Parlament. Suntem în plină pandemie. Pe de altă parte, nu putem să închidem ţara şi să plecăm undeva. Aici e ţara noastră, viaţa noastră, aici e economia noastră. Dacă vrem să mişcăm şi economia şi să plecăm şi la munte şi la mare, trebuie să respectăm aceste norme.

Rolul autorităţilor e să emită normele. Rolul spitalelor să trateze bolnavii. Dar rolul nostru e să nu ajungem la spital, pentru că e o boală periculoasă”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Institutul Cantacuzino.

Preşedintele României a adăugat că majoritatea statelor unde au fost introduse măsuri de relaxare a crescut numărul persoanelor infectate.

„Am văzut că majoritatea ţărilor care au început măsurile de relaxare a crescut numărul de persoane infectate.

Nu îmi doresc să reintroduce restricţii, dar dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună măsuri restrictive. Românii în cea mai mare parte au reacţionat foarte bine. Din păcate, sunt şi exemple negative, şi persoane simple şi persoane titrate, care nu au înţeles nimic din toată situaţia”, a completat preşedintele Iohannis.

Citeste si: Noua lege privind carantina, în plenul Camerei. Ce modificări se vor face

Chestionat dacă ar putea fi prelungită starea de alertă, şeful statului a răspuns: „Asta e o discuţie care încă se poartă”.

Vizită la Institutul Cantacuzino

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Institutul Cantacuzino.

El a solicitat Parlamentului să dezbată în regim de urgență  legea privind carantina și izolarea.

Citeste si: Raed Arafat, după numărul record de infectări: „Trendul e în creștere”

„Solicit Parlamentul să ia în dezbatere, în regim de urgenţă, legea care clarifică carantina şi izolarea, pentru a reda autorităţilor acest insturment extrem de important în perioadă de pandemie. Nu e momentul să lăsăm garda jos. Împreună am parcurs relativ bine perioada de până acum. Haideţi să continuăm! Nu lăsaţi garda jos! E în joc viaţa voastră şi a celor dragi vouă. Aici nu vorbim de jocuri politice, aici vorbim de o boală care, din păcate, a rămas în societate. Virusul nu ţine cont de graniţe, de legi, de abordări pur administrative, dar noi avem cel mai important instrument ca să ne protejăm- conştiinţa noastră”, a argumentat preşedintele.


Abonează-te pe

Citește și:

Bonă, grădiniță sau bunici?

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

10 semne că partenerul te înșală!

„Ajunsesem de la 116 kg la 59.” Daniel Onoriu, mărturisiri emoționante despre momentul în care a ieșit din comă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Bucle perfecte în doar câțiva pași
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri