Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul. Cine va intra în carantină și izolare, potrivit noii legi


Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul. Cine va intra în carantină și izolare, potrivit noii legi

Raed Arafat a făcut anunțul. Cine va intra în carantină și izolare, potrivit noii legi, iată ce a transmis șeful DSU despre măsurile luate.


In articol:

Șeful de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat luni, imediat după ședința de Guvern, noile reguli privind izolarea și carantinarea persoanelor, în funcție de gravitatea situației.

Astfel, ambii termeni vor avea altă semnificație și alte reguli de aplicare. Potrivit șefului DSU, carantina va fi folosită pentru persoanele sănătoase și izolarea pentru persoanele bolnave sau infectate.

„Carantina persoanelor are acum o definiție care este asemănătoare cu regulamentul internațional sanitar. Ea reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spații special desemnate de autorități, la domiciliu sau în locația declarată de către persoana carantinată.

Termenul de „izolare” reprezintă o măsură care constă în separarea fizică a persoanelor bolnave cu o boală infecto-contagioasă sau a persoanelor purtătoare ale unui agent patogen în vederea monitorizării stării de sănătate, aplicării unui tratament, în scopul vindecătorii și reducerii

gradului de contagiozitate.

Citeste si: Focar de coronavirus în Slobozia! Cinci persoane au fost testate pozitiv la un azil de bătrâni

Aici se vorbește în mod deosebit de internarea pacientului, de internarea pacientului la spital, într-o unitate care aparține spitalului, unde lucrează personaul spitalului (…) sau, în cazul în care condițiile permit, izolarea să aibă loc la domiciliu. Acest lucru este o excepție, în cazul în care capacitatea spitalului integral este depășită”, potrivit Șefului DSU.

În ce situații mai poate fi folosit noul proiect de lege

Raed Arafat a explicat că noul proiect de lege este valabil și pentru alte situații cu risc epidemiologic. De asemenea, acest proiect de lege presupune carantinarea anumitor județe de către prefecturi, prin intermediul Comitetelor de urgență pentru situații de urgență.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare! Locurile unde nu se pot infecta

 

„Proiectul de lege ce poate fi aplicat și în alte situații de risc epidemiologic și prevede, ca excepție, dacă e depășită capacitatea spitalelor, ca izolarea să poată fi făcută și la domiciliu. Prefecturile, prin Comitetele județene pentru situații de urgență, la propunerea DSP, pot aproba carantinarea unor zone din județele lor.

Citeste si: ”Nu exclud să avem o nouă stare de urgenţă, dacă lucrurile scapă de sub control”. Avertismentul unui lider PNL

Legea se referă și la situațiile în care se instituie carantină și izolare: epidemie declarată prin ordin al Ministerului Sănătății sau urgență de sănătate publică de importanță internațională declarată sau pandemie declarate de directorul OMS. În toate aceste situații pot fi luate măsuri de izolare și carantină. Orice măsură luată de autorități poate fi contestată de cetățeni în instanță”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Foto: Hepta.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, despre Covid-19: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Noile măsuri anunțate de Raed Arafat! Au fost informați prefecții deja!

Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data

Elliott Wright anunță că soția lui a suferit un avort

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Jador, accident cu bolidul de lux! Cum se simte artistul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri