Noile măsuri anunțate de Raed Arafat! Au fost informați prefecții deja!


Noile măsuri anunțate de Raed Arafat, după ce Curtea Constituțională a decis că măsura cantantinei și a internării obligatorii este neconstituțională.


In articol:

Raed Arafat a transmis prefecturilor din țară o circulară prin care anunță că izolarea şi carantina sunt suspendate după publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial.

De la acel moment, mai mulți pacienți internați din cauza noului coronavirus au semnat pe propria răspundere să meargă acasă, în ciuda simptomelor.

Raed Arafat a transmis prefecturilor din ţară o circulară prin care anunţă că izolarea la domiciliu şi carantina se suspendă temporar până când Parlamentul şi Guvernul se pun de acord să respecte Constituţia.

Circulara a fost transmisă după ce a fost publicată în Monitorul Oficial decizia CCR potrivit căreia măsura carantinei şi a internării obligatorii impuse prin ordin de ministru este neconstituţională, notează Mediafax.

„Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină se suspendă de drept, începând cu data de 2.07.2020.

Citeste si: Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data


„Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate public internaţională determinată de infecţia cu Covid-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instiuit/dispus măsurile de carantină/izolare se suspendă de drept, începând cu data de 2.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ.

În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituţionalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020)”, se arată în documentul semnat de Raed Arafat şi de Amalia Şerban, din Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Este posibil ca situația să scape de sub control”

Documentul are data de vineri, 3 iulie. În buletinele de la 13:00 transmise sâmbătă și duminică de Grupul de Comunicare Strategică lipsesc datele cu privire la numărul celor aflaţi în carantină sau în izolare.

391 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate, dintre care 20.026 de pacienți vindecați și 1.106 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 391 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 215 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 766.868 de teste.

foto: Hepta.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Este posibil ca situația să scape de sub control”

Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență: „Este singura soluție”

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri