Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data


Redeschiderea restaurantelor în România. S-a stabilit data la care cetățenii pot merge din nou la restaurant. Ce reguli vor fi impuse.


In articol:

9 iulie este data-limită pentru redeschiderea în interior a restaurantelor în România. Reprezentanţii industriei HORECA au avut mai multe discuţii săptămâna aceasta cu Guvernul Orban, iar joi au primit o veste bună.

„În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”. Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern. Ulterior, surse oficiale a confirmat că 9 iulie ar fi data redeschiderii restaurantelor.

Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru redeschiderea localurilor, dar și unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de patru persoane.

Toate măsurile vor fi luate pentru siguranța clienților și pentru menținerea distanțării sociale, ca să nu existe riscul îmbolnăvirilor.

Citeste si: Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență: „Este singura soluție”

„Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”, mai menţionează Guvernul.

Președinte Hora: Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare

Daniel Mischie, președintele Hora, a declarat, după discuția de la Guvern, că cel mai probabil restaurantele se vor redeschide săptămâna viitoare.

Citeste si: Raed Arafat, despre numărul de infectați din România: „Este posibil ca situația să scape de sub control”

Președinte HORA: “Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmeaza ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare. Creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimernte, purtatul măştilor obligatoriu, numărul persoanelor care nu sunt membri ai aceleiasi familii şi în acelaşi timp se doreste şi o conduita a celor care sunt în această industrie.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri