Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! Armata intervine la DSP


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis ca Ioan Paul Oprea, secretar de stat, să intervină și să coordoneze Direcția de Sănătate Publică (DSP) București.


In articol:

După ce a dezvăluit faptul că Ioan Paul Oprea, secretar de stat, va prelua coordonarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că activitățile de testare vor fi continuare și, mai mult decât atât, intensificate.

Astfel, identificarea infecției cu SARS-CoV-2 va fi realizată în cadrul Programului Național de prevenire, supraveghere și controlare a bolilor transmisibile prioritare.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunţ îngrijorător despre coronavirus! "O creştere rapidă a cazurilor de terapie intensivă"

“Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele și, după o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și încluse în program.

Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a anunțat Nelu Tătaru.

nelu-tataru-anunt-armata-dsp
nelu-tataru-anunt-armata-dsp

Citeste si: Noi focare de coronavirus în România

Organizația Mondială a Sănătății, anunț sumbru despre pandemia de coronavirus!

În cadrul unui consiliu organizat la Geneva, înalții de la Organizația Mondială a sănătății au discutat despre pandemia de coronavirus, subliniind faptul că durata acesteia nu se va potrivi cu valorile estimate până acum. Specialiștii au conchis că nu se va termina prea curănd și, mai mult decât atât, pandemia va fi una „foarte lungă”.

Potrivit unui comunicat emis de ORganizația Mondială a Sănătății, durata pandemiei va fi, în conformitate cu discuțiile purtate la Comitetul de Urgență, mult mai lungă decât s-ar fi sperat.

„OMS a subliniat că durata pandemiei va fi foarte lungă. OMS continuă să estimeze că riscul reprezentat de COVID-19 este foarte mare și a subliniat importanţa unui răspuns la pandemie care trebuie să fie naţional, regional şi global,” se arată în comunicat.

Citeste si: Raed Arafat, declarație șocantă despre noile măsuri: „Cine vrea, să mă execute!”


Abonează-te pe

Citește și:

Florin Salam, acuzații grave la adresa Institutului „Matei Balș” din Capitală

DENUNȚ exploziv! Cine i-ar fi vândut droguri lui Fulgy

Despărțire surprinzătoare în showbiz! Walter și Raluca Zenga nu mai formează un cuplu!

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Alexandru Rafila, anunţ îngrijorător despre coronavirus! "O creştere rapidă a cazurilor de terapie intensivă"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

DESCOPERĂ: Totul despre cine a fost Regina Maria a României. Naștere, nume real, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri