Alexandru Rafila, anunţ îngrijorător despre coronavirus! "O creştere rapidă a cazurilor de terapie intensivă"


Alexandru Rafila, anunţ îngrijorător despre coronavirus! Pronosticul medicului este alarmant.


In articol:

Alexandru Rafila a făcut dezvăluiri extrem de importante, de curând, la o emisiune tv.

Membru în Comitetul Executiv al OMS, Alexandru Rafila, a declarat, recent, la Digi24, că în perioada următoare numărul deceselor provocate de Covid-19 o să crească.

Citeste si: Raed Arafat, declarație șocantă despre noile măsuri: „Cine vrea, să mă execute!”

Medicul a explicat că, statistic, 5% din pacienții Covid-19 dezvoltă o formă gravă a bolii și au nevoie de terapie intensivă.

De asemenea, el a mai arătat că există un decalaj între creșterea numărului de îmbolnăviri și înmulţirea numărului de cazuri grave. Reputatul medic a ţinut să sublinieze şi faptul că un pacient nu are nevoie chiar de a doua zi de terapie intensivă, boala agravându-se într-o perioadă de timp.

Alexandru Rafila, anunţ îngrijorător despre coronavirus! "E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate"

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, spune că este de așteptat ca această perioadă pe care o traversăm acum, cu peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi, să aibă consecință creșterea numărului de pacienți în stare gravă și chiar decese peste câtva timp.  

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În

următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă”, a explicat Alexandru Rafila.

Citeste si: Sunt bolnavi de COVID-19, dar se plimbă în voie pe litoral. Informații de ultim moment

Ce spune reputatul medic Alexandru Rafila despre afirmaţia "Nu există Covid-19"?

”Cunosc foarte, foarte multe persoane, cred că și dvs cunoașteți foarte multe persoane publice din România care au fost infectate. Din păcate, repetăm câteodată un scenariu pe care l-am mai întâlnit și în anul 2009, când a existat pandemia cu A(H1N1), așa-numita gripă porcină, când trigger-ul pentru oameni ca să se vaccineze a fost legat de evoluția tragică a bolii în cazul unei persoane cunoscute, o persoană publică.

Sunt foarte multe drame, am numeroși colegi care s-au infectat și care au trecut prin forme medii spre severe ale bolii și pentru care am fost foarte îngrijorat.

Faptul că virusul există pentru mine, ca microbiolog, este extrem de clar. Mai mult, noi, la Institutul „Matei Balș”, dar și la alte instituții, la Institutul Cantacuzino, dar și în zona privată au existat studii care au secvențiat integral genomul acestui virus să vadă dacă are „un specific” românesc, pentru că există întotdeauna această dorință de a da o notă de originalitate inclusiv bolilor infecțioase; este un virus, însă, care nu a suferit mutații majore și care se dovedește în continuare că se și transmite cu mare ușurință și că produce în continuare complicații și poate să ducă la deces” a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: cine a fost Violeta Andrei | Actrița care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu

DENUNȚ exploziv! Cine i-ar fi vândut droguri lui Fulgy

Pepe regretă divorțul de Raluca Pastramă? „Ea a pus punct!”

Machiată, aranjată şi cu zâmbetul pe buze, Raluca Dumitru a făcut declaraţii neaşteptate despre foştii ei colegi! Cum arată vedeta acum

DESCOPERĂ: cât timp se fierbe un porumb

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

DESCOPERĂ: Totul despre cine a fost Regina Maria a României. Naștere, nume real, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri