Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor
Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Când ne gândim la trandafiri, ne gândim la momente de sărbătoare, la evenimente superbe de familie.

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor! Când ne gândim la trandafiri, ne gândim la momente de sărbătoare, la evenimente superbe de familie, cum ar fi o nuntă sau un botez, sau chiar un Sfant Valentin, ori o zi de naștere, unde iubirea se dăruiește. Și nu oricum, ci cu un superb buchet de trandafiri roșii, care semnifică pasiunea evenimentului, ori un buchet înmiresmat de trandafiri albi care semnifică puritatea și inocenţa.

Oricare ar fi motivul evenimentului, trandafirii au făcut dintotdeauna parte din decor ori din cadourile dăruite cu mult drag către cei apropiați.

Sunt atât de iubiți și îndrăgiți trandafirii, încât în ziua de azi poți dărui un aranjament floral criogenat care să reziste o veșnicie, simbol al iubirii transmise cu ocazia dăruirii acestuia.

Conform specialiștilor, trandafirul este una din cele mai cultivate specii pentru flori tăiate.

Tradafirii sunt utilizați și în obținerea parfumurilor, parfumul fiind extras din glandele microscopice aflate în componenţa petalelor. Trandafirul este o plantă lemnoasă ce creşte sub formă de tufă de lăstari, fiecare dintre aceștia având tulpini cu o singura floare în vârf (trandafirul standard) sau cu mai multe flori în vârf (trandafirul miniatur).

Citeste si: Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

cand se planteaza trandafirii din ghiveci

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: La cât timp se curăță acvariul. Frecvența spălării unui acvariu depinde de mai mulți factori

Trandafirul este o plantă bună de oraș

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor!  Trandafirul este o specie care nu este pretențioasă atunci când vine vorba de temperatura ambientului, pragurile termice variind în funcție de soiul trandafirului.

Acesta are însă pretenții ridicate când vine vorba de intensitatea luminii, întrucât lipsa de lumină determină compromiterea înfloririi.

Când vine vorba de udarea pământului în care acesta este plantat, trandafirul are pretenții moderate, dar prezintă însă pretenții ridicate faţă de umiditatea din atmosferă, aceasta trebuind să fie de până la 85% la începutul creșterii și de 65% în timpul perioadei de înflorire. Trandafirul răspunde bine la fertilizările cu dioxid de carbon, ceea ce îl face drept o plantă bună de oraș.

Solurile preferate de trandafir trebuie să fie profunde, bine drenate și cu un pH neutru.

Citeste si: Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

Culturile forțate de trandafiri

cand se planteaza trandafirii

Citeste si: Leacuri bătrânești pentru somn

Citește și: Dana Roba, cutremurată la priveghiul Ancăi Molnar. Ce mesaj emoționant a transmis make-up artista pentru familia Ancăi- kanald.ro

Citește și: Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu- stirilekanald.ro

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor!  Știai că există în lume culturi forțate de trandafiri? Sunt create special pentru producția florilor și distribuția acestora în lume în florarii și alte instituții specializate. Conform specialiștilor, culturile forțate de trandafir au o durată de exploatare de până la 8 ani.

Dintre lucrările de îngrijire aplicate într-o cultură de trandafir, tăierile sunt cele care determină caracterul culturii; astfel tăierile pot fi în uscat (scurte și lungi) și se aplică la sfârșitul perioadei de vegetație și în verde (ciupit, tăierea florilor), acestea aplicându-se în timpul vegetației.

Modul de aplicare a acestor tăieri poate conduce la trei tipuri de culturi forțate de trandafir: cultura cu repaus iarna; cultura cu repaus vara; cultura fără repaus.

Cum se înmulțesc trandafirii

Cand se planteaza trandafirii primavara

Citeste si: Top 10 alimente afrodisiace pentru bărbați și femei care cresc apetitul sexual

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor!  Exista câteva trucuri de înmulțire a trandafirilor pe care le vom prezenta în cele ce urmează. Astfel, aceștia se înmulțesc cel mai bine prin butași. Butășirea se realizează perfect pe timpul verii și, daca soiurile sunt sănătoase, rata de succes este de 90%. Trandafirii mai pot fi plantați și prin semințe, acestea putând fi achiziționate de la magazine specializate de genul bricolaj. Prețul unui trandafir în ghiveci pornește de la 12 lei, dar poate ajunge și până la 150 de lei, în funcție de tipologia acestuia, precum și de locul din care este achiziționat.Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

De ce să pui sare în mașina de spălat. Trucul te ajută să economisești timp și energie

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei

Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui

Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor transmis de fiul Ancăi Molnar după decesul mamei sale: „Te iubesc și te voi iubi mereu”

„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri


Cookies