Mucenici muntenești fierți cu nuca, coajă de portocală și rom. Cea mai bună rețeta


Mucenici de casa fierti – Reteta de Mucenici muntenesti (de post).

Imi aduc aminte de casa si de mami a mea care ne pregatea in fiecare an acest tip de mucenici. Si pentru ca nu am aparat pentru mucenici, i-am facut manual si pot spune ca mi-a placut enorm sa lucrez acest aluat.

Mucenici muntenești fierți cu nuca, coajă de portocală și rom. Cea mai bună rețeta – Ingrediente (250-260 mucenici)

300 g faina
150-160 ml apa foarte calda
1 varf cutit de sare
4-5 l apa
2 portocale mari (doar coaja)
1 lamaie mare (doar coaja)
zahar (cca 10-12 linguri)
5-6 linguri pline nuca macinata
scortisoara
esenta de rom
un varf cutit sare (pentru fiert mucenicii)

Citeste si: Prăjitură cu ciocolată din două ingrediente, fără făină, gata in 30 de minute

Mucenici muntenești fierți cu nuca, coajă de portocală și rom. Cea mai bună rețeta – Mod de preparare

Mucenici muntenești fierți cu nuca, coajă de portocală și rom. Cea mai bună rețeta - Cum se prepara aluatul de mucenici fierti, muntenesti?

Punem faina intr-un vas, adaugam un varf de cutit de sare, iar in centrul ei adaugam apa fierbinte.
Framantam pana cand aluatul devine elastic si se raceste complet. Daca mai este nevoie de faina, mai adaugati maxim 1-2 linguri.
Mutam aluatul pe planul de lucru usor pudrat cu faina, il impartim in portii mici, iar din fiecare portie formam snururi lungi si subtiri (putin mai subtiri decat un siret). Formam mici cerculete pe care apoi le rasucim astfel incat sa obtinem forma clasica de 8 a mucenicului.
Punem mucenicii muntenesti pe o bucata de hartie de copt, unul langa celalalt, cu atentie sa nu se lipeasca intre ei, si ii lasam sa se usuce pana a doua zi, la temperatura camerei.

Citeste si: Mucenici moldovenesti de post, reteta simpla, ca la bunica acasa

Mucenici muntenești fierți cu nuca, coajă de portocală și rom. Cea mai bună rețeta - Cum fierbem mucenicii muntenesti?

Punem apa la fiert intr-o oala incapatoare, adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie si portocala si un varf de cutit de sare.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam mucenicii muntenesti si ii fierbem pe foc mic. Dupa ce se ridica la suprafata, ii mai lasam pe foc pentru inca 1-2 minute si stingem focul.

Adaugam esenta de rom, scortisoara si nuca macinata si amestecam bine.
In momentul in care servim mucenicii muntenesti, putem adauga in farfurie inca cateva linguri de nuca macinata si, daca doriti, scortisoara.
Mucenicii muntenesti sunt deliciosi si calzi si reci.

sursa: lauraadamache.ro

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Cu ce nu trebuie să mâncăm niciodată micii. Este extrem de periculos pentru sănătate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri