Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei vrea credincioșii la Biserică și la cimitir, de Paște


Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei vrea credincioșii la Biserică și la cimitir, de Paște

Acesta crede că toți credincioșii pot merge să ia lumina din fața bisericii sau să meargă să aprindă lumânări la cimitir pentru cei trecuți în neființă.


In articol:

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei solicită autorităţilor să permită credincioşilor să meargă de Paşte până în faţa bisericii, pentru a lua pâine sfinţită, sau până la cimitir, pentru a aprinde o lumânare pentru cei dragi, trecuți în neființă.


Mitropolitul susține că în aceeași măsură oamenii pot fi expuși atunci când la serviciu, la piață sau când primesc pachete de la curier.

„Înţelegem şi faptul că nu pentru toţi nevoile sufleteşti sunt la fel de mari ca nevoile trupeşti. Acum, când se apropie Sfintele Paşti, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, cerem să se permită a oferi creştinilor măcar o mică mângâiere: o pâine sfinţită şi o lumânare aprinsă, în condiţii de respectare cu stricteţe a măsurilor luate în aceste vremuri de epidemie.

Este bine că autorităţile au încredere în administratorii pieţelor şi în patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem că şi Biserica se poate organiza eficient, cu simţ de răspundere.(...)", a scris mitropolitul în mesajul său.

Citeste si: Patriarhul Daniel, prima reacție după modificarea acordului de Paște: „Cea mai mare întristare a preoților...”

Aceasta a subliniat, într-un mesaj transmis presei, că aşa "cum o persoană poate merge la lucru, la piaţă sau la farmacie de mai multe ori pe săptămână, aceeaşi persoană ar putea veni de Paşti, pentru un minut, în faţa Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumânare".

Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem ca şi un preot sau un voluntar, respectând regulile de distanţare, pot oferi o pâine sfinţită ambalată şi pot aprinde lumânarea celui din faţa lor", a mai spus mitropolitul.

Mitropolitul a precizat că reprezentanții Bisericii au înțeles să sprijine eforturile autorităților

De asemenea, mitropolitul a precizat că este o situație grea pentru țară și pentru Biserică, iar reprezentanții Bisericii au înțeles să sprijine eforturile pe care le fac autoritățile în lupta cu pandemia de coronavirus.

Preoții au dorit ca oamenii să participe la slujbe repsectând distanța

Ne-a durut atunci când credincioşii nu au avut posibilitatea să participe la slujbe măcar într-un număr limitat, în aer liber, respectând distanţarea socială.

E greu, foarte greu, de asemenea, de purtat pentru arhierei şi preoţi faptul că mulţi credincioşi nu au mai putut să se spovedească sau să se împărtăşească în acest post", a mai adăugat ierarhul.

foto: Hepta.


Abonează-te pe

Citește și:

Patriarhul Daniel, prima reacție după modificarea acordului de Paște: „Cea mai mare întristare a preoților...”

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

Marcel Vela, despre noaptea de Înviere: „Am convenit noi măsuri pentru Paște, în acord cu Patriarhia Română”

Ce se întâmplă cu Jador la Survivor România: „Faimoșilor, în echipa voastră...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

4 tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri