Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei vrea credincioșii la Biserică și la cimitir, de Paște

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei vrea credincioșii la Biserică și la cimitir, de Paște

Acesta crede că toți credincioșii pot merge să ia lumina din fața bisericii sau să meargă să aprindă lumânări la cimitir pentru cei trecuți în neființă.

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei solicită autorităţilor să permită credincioşilor să meargă de Paşte până în faţa bisericii, pentru a lua pâine sfinţită, sau până la cimitir, pentru a aprinde o lumânare pentru cei dragi, trecuți în neființă.


Mitropolitul susține că în aceeași măsură oamenii pot fi expuși atunci când la serviciu, la piață sau când primesc pachete de la curier.

„Înţelegem şi faptul că nu pentru toţi nevoile sufleteşti sunt la fel de mari ca nevoile trupeşti. Acum, când se apropie Sfintele Paşti, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, cerem să se permită a oferi creştinilor măcar o mică mângâiere: o pâine sfinţită şi o lumânare aprinsă, în condiţii de respectare cu stricteţe a măsurilor luate în aceste vremuri de epidemie.

Este bine că autorităţile au încredere în administratorii pieţelor şi în patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem că şi Biserica se poate organiza eficient, cu simţ de răspundere.(...)", a scris mitropolitul în mesajul său.

Citeste si: Patriarhul Daniel, prima reacție după modificarea acordului de Paște: „Cea mai mare întristare a preoților...”

Aceasta a subliniat, într-un mesaj transmis presei, că aşa "cum o persoană poate merge la lucru, la piaţă sau la farmacie de mai multe ori pe săptămână, aceeaşi persoană ar putea veni de Paşti, pentru un

minut, în faţa Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumânare".

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește și: Semnele care prevesteau că este ceva în neregulă cu Dj Lalla, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem ca şi un preot sau un voluntar, respectând regulile de distanţare, pot oferi o pâine sfinţită ambalată şi pot aprinde lumânarea celui din faţa lor", a mai spus mitropolitul.

Mitropolitul a precizat că reprezentanții Bisericii au înțeles să sprijine eforturile autorităților

De asemenea, mitropolitul a precizat că este o situație grea pentru țară și pentru Biserică, iar reprezentanții Bisericii au înțeles să sprijine eforturile pe care le fac autoritățile în lupta cu pandemia de coronavirus.

Citește și: Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa iubirii, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Preoții au dorit ca oamenii să participe la slujbe repsectând distanța

Ne-a durut atunci când credincioşii nu au avut posibilitatea să participe la slujbe măcar într-un număr limitat, în aer liber, respectând distanţarea socială. E greu, foarte greu, de asemenea, de purtat pentru arhierei şi preoţi faptul că mulţi credincioşi nu au mai putut să se spovedească sau să se împărtăşească în acest post", a mai adăugat ierarhul.

foto: Hepta.Citește și:

Patriarhul Daniel, prima reacție după modificarea acordului de Paște: „Cea mai mare întristare a preoților...”

Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

ego.ro Ce să adaugi în apa cu care speli parchetul din casă. Va străluci de curățenie

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies