Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște
Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

MAI și Biserica Ortodoxă Română au ajuns la un acord referitor la setul de regul pe care credincioșii vor fi nevoiți să îl respecte de Paște.

Anunțul a fost făcut marți seară de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Citeste si: Informații oficiale: alte şase decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 357

Astfel, pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu aghiasmă și vin, numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, în 16 aprilie, după Sfânta Liturghie, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri, 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie, în intervalul orar 07-17, în toate parohiile din Patriarhia Română in locuri special amenajate, in afara bisericilor, de către personalul angajat al bisericii

și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție (mască sanitară, distanță socială), exact ca la magazinele alimentare.

Ce se scrie în declarația pe proprie răspundere

Credincioșii care vor să meargă la biserică pentru a lua pâinea binecuvântată vor fi nevoiți să scrie în declarația pe propie răspundere mai multe detalii și vor fi nevoiți să aibă asupra lor actul de identitate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Guvernul modifică șomajul tehnic. Ce noi categorii vor fi incluse

Astfel, credincioșii vor fi nevoiți să scrie în declarația pe proprie răspundere, la locul deplasării, „pentru ridicarea sfintelor paști de la biserică” și vor trece numele lăcașului de cult din apropierea locuinței acestora.

„Pentru a oferi și o alinare spirituală vom ajuta BOR la împărțirea Sfintelor Paști cât și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim.

Distribuirea sfintei lumini de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de echipajele MAI și patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune;

Reprezentații MAI vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii. Angajații parohiei și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor pe perioada distribuirii Paștilor, având o banderola albă pe braț.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara imobilului, cu regulile de distanțare socială, astfel încât să se respecte regulile.

2-3 locatari pot oferi lumina tuturor vecinilor.

În zonele carantinate lumina va fi dusă cu ajutorul personalului MAI. În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care trebuie să aibă buletinul, ecuson, mască și mănuși”, a anunțat Marcel Vela.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies