Patriarhul Daniel, prima reacție după modificarea acordului de Paște: „Cea mai mare întristare a preoților...”


Patriarhul Daniel, prima reacție după modificarea acordului de Paște: „Cea mai mare întristare a preoților...”

Ce a transmis Preafericitul Părinte la Catedrala Patriarhală după citirea Sfintei Evanghelii. Ce i-a rugat Patriarhul Daniel pe credincioșii ortodocși.


In articol:

Patriarhul Daniel a vorbit, la Catedrala Patriarhală, după citirea Sfintei Evanghelii, despre ce se întâmplă cu preoții în aceste zile grele, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai mult, Patriarhul Daniel a adresat un cuvânt de încurajare pentru credincioși, privați de Sfânta Împărătășanie, cerându-le să se roage mai des și să facă milostenie până în momentul în care lucrurile vor reveni la normal.

„Primim, prin Sfânta Euharistie, și puterea de a răbda, și puterea sau curajul de a mărturisi credința în vreme de prigoană, în vreme de greutăți, în vreme de strâmtorare, în vreme de boală. în vreme de încercare. Așa cum spune părintele Dumitru Stăniloae, Sfânta Euharistie, care conține taina Crucii și a Învierii lui Hristos, este un izvor de putere duhovnicească, pentru a ne lupta cu patimile egoiste, de a ne lupta cu greutățile vieții.

Este putere din puterea lui Hristos, cel îndelung răbdător, dar și biruitor asupra păcatului, asupra Iadului și asupra morții, prin Înviere.

Citeste si: Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

Sfânta Euharistie nu este un simplu ritual! Este întâlnirea cu Hristos. Noi primi ceva, Trupul și Sângele Domnului, și ne unim cu Cineva, cu Hristos. Scopul Euharistiei este unirea cu Hristos.

Hristos, Domnul, ne dăruiește viața Sa.

Asta ne arată că în situațiile grele ale vieții, trebuie să sporim rugăciunea, rugăciunea Lui stăruitoare, numită, în Sinaxar, rugăciune mai presus de fire. Este modelul de rugăciune profundă, din toată ființa, când noi trecem prin necazuri, prin suferință.

Citeste si: Ministrul Sănătății: „O eventuală relaxare a măsurilor restrictive, după 15-20 mai sau 1 iunie”

Ce i-a rugat Preafericitul pe credincioși

În această vreme de epidemie, cea dintâi întristare a bisericii este că preoții se roagă, în biserică, fără participarea fizică a credincioșilor. Dar, prin faptul că slujbele se transmit la radio, la televizor și pe internet, ei primesc, totuși, o consolare, o mângâiere. Și, prin aceasta, noi păstrăm taina bisericii, prin această rugăciune. Sigur, a fost greu în această perioadă, când credincioșii, în alți ani, se împărtășeau mai des, și se spovedeau, mai des, iar acum doar cei care îi cheamă acasă pe preoți să îi spovedească și îi împărtășească mai pot face acest lucru.

Chiar dacă nu ne putem împărtăși mai des cu Sfânta Euharistie, ne putem împărtăși mai des prin rugăciune, prin ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, prin ascultarea slujbelor bisericești și prin multe fapte de milostenie”, a spus Patriarhul Daniel.

 

foto: Hepta.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ministrul Sănătății: „O eventuală relaxare a măsurilor restrictive, după 15-20 mai sau 1 iunie”

Marcel Vela, despre noaptea de Înviere: „Am convenit noi măsuri pentru Paște, în acord cu Patriarhia Română”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Bucle perfecte în doar câțiva pași
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri