Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se gândeşte să introducă segregarea în şcolile româneşti. Reacţia unui medic psihiatru


Ministrul Educaţiei intenţionează să înfiinţeze clase separate pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, însă experţii în educaţie susţin că ideea nu este una bună iar performanţele acestor elevi nu se vor îmbunătăţi.

Ecaterina Andronescu vrea să introducă segregarea în şcolile româneşti

Potrivit digi24.ro, nici părinţii nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Educaţiei. O altă problemă, arată sursa citată, e faptul că România nici nu dispune de suficienţi consilieri şcolari. „Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori. Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”, a declarat Andronescu, potrivit sursei citate.

Citeste si: Horoscop Casandra săptămâna 18-24 februarie 2019. Faceți curățenie printre prieteni și vă veți aduce aminte de această perioadă!

Citeste si: Ultima propunere. Ce schimbari sunt in structura anului scolar 2019-2020. Scoala va incepe pe 9 septembrie

Citeste si: Revoltator! Fetiţă cu autism, ascunsă într-o altă clasă, în timpul unei inspecţii la o grădiniţă din Bucureşti

Ecaterina Andronescu vrea să introducă segregarea în şcolile româneşti

Pe de altă parte, Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România a explicat că elevii cu nevoi speciale se adaptează mai bine şi au performanţe şcolare mai bune atunci când sunt expuşi diversităţii.

Ecaterina Andronescu vrea să introducă segregarea în şcolile româneşti

Medic: „S-a trezit o doamnă să facă ţarc pentru copiii cu nevoi deosebite” Şi medicul psihiatru Gabriel Diaconu a reacţionat duminică într-o postare pe pagina sa personală de Facebook.

 

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Elena Ionescu de la Survivor Romania, secretul virginității! La 24 de ani, mama ei spunea că încă este ”fecioară”!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri