Mihaela Bilic: Mananca piftie de Revelion! Nu te ingrasa si are putine calorii!


Iti place piftia? Este un preparat traditional care nu lipseste de pe masa romanilor in aceasta perioada a anului.

 

Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma.
 
 
"Piftia - multa gelatina cu putine calorii
 
 
E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat.
 
 
Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, "adidasi" sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se va intari perfect.
 
 
Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti", a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutritionista.

Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma.

"Piftia - multa gelatina cu putine calorii

E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat.

Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor

Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, "adidasi" sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se va intari perfect.

Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti", a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutritionista.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Oana Hanganu pentru Revelionul 2019. Cum intampini noul an si ce bijuterii sa porti ca sa atragi norocul

Imagini șocante! O vedetă din România cântărește cât un COPIL!

Horoscop COMPLET Camelia Pătrășcanu pentru 31 decembrie - 6 ianuarie! Racii încep anul 2019 cu dreptul, Scorpionii primesc o ofertă de nerefuzat

Horoscop Mariana Cojocaru pentru 29 decembrie - 4 ianuarie 2018. Noul An aduce impliniri pe toate planurile - previziuni complete pentru Kfetele.ro

REVELION, superstiții și tradiții în noptea dintre ani. Ce este interzis să faci

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Ajutoarele sociale vor fi tăiate! Ce a declarat Raluca Turcan?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri