Metode de reducere a curentului electric. Trucul care te va ajuta să economisești bani pentru factura de curent


Motivul de îngrijorare este plata facturilor de curent, însă, indiferent că locuiești într-o casă sau într-un apartament, poți reduce suma de bani aplicând câteva trucuri care pot aduce o schimbare într-un timp foarte scurt.


In articol:

În ultima perioadă, factura de curent a devenit o problemă din ce în ce mai serioasă. Iată câteva trucuri pentru a reduce suma de plată a facturilor!

Moduri eficiente pentru economisirea banilor și curentului în casă

Unul dintre cele mai utilizate electrocasnice din casă este aerul condiționat. Un mod de economisire a curentului este de a acoperi aparatul de aer condiționat cu o husă, împiedicând astfel intrarea aerului rece de afară, acest lucru făcându-te să consumi mai multă energie electrică pentru încălzire.

Pe lângă secretul aerului condiționat, mai există un truc care poate ajuta la funcționarea eficientă a frigiderului. Se curăță rezistența electrică a frigiderului, poziționată în spatele acestuia.

Puteți folosi o perie de puf cu cap reglabil, pentru zonele mai puțin accesibile.

Citeste si: “Urmează vremuri grele, ăsta e doar începutul” Care a fost decizia lui Dorian Popa, după ce a primit factura la energie electrică

Alte trucuri pentru folosirea în mod eficient a curentului electric

Factura la curent afectează destul de mult și folosirea în mod obișnuit a mașinii de spălat.

Pentru a reduce în mod eficient curentul, puteți folosi apă rece la programul de clătire al rufelor. În mod normal, atunci când apa se încălzește pentru rufe, motorul mașinii consumă foarte multă energie. Totodată, pentru a face o economie considerabilă a consumului de curent electric, este recomandat să folosiți un uscător de rufe pliabil sau puteți pune rufele la uscat, pe sârmă.

Întrerupătoarele joacă și ele un rol destul de important al consumului de curent electric. Pentru a reduce consumul, un truc este de a schimba întrerupătoarele, alegându-le pe cele care diminuează lumina și pe cele cu senzori de mișcare, pentru camerele în care nu îți petreci atât de mult timp.

Când vine vorba de cumpărarea unor electrocasnice noi, precum un frigider, cuptor electric sau mașină de spălat, le poți alege pe cele din clasa A, ce consumă mult mai puțin curent electric.

În cazul în care simți că pe la pervazul geamului intră aer rece, trebuie să știi că este momentul să îți izolezi mult mai bine geamurile. Pentru ca aerul rece să nu intre în casă, poți folosi un silicon transparent, pentru marginile geamurilor. Lucrul acesta reduce folosirea aparatelor de încălzire, precum caloriferele electrice sau radiatoarele.

Dacă locuiești la casă, trucul este de a izola foarte bine podul sau mansarda, pe unde frigul poate intra destul de ușor. Cu siguranță vei observa o diferență uriașă la următoarea plata a facturilor curentului electric.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce să pui în portofel pentru a avea noroc. Ce spun specialiștii?

Filme adaptate după cărți: Află cele mai captivante producții!

Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda cu fosta în parcare la mall : 'Da, eram cu fosta în mașină și…'

Cum poți vinde lucruri pe care nu le mai folosești „Piața dă măsura prețului”

Cresc pensiile din 2023! Vestea cea mare despre procente, a venit chiar acum

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este soția lui Laurențiu Duță. “Ea în secret mă simpatiza, pentru că eu eram un fel de mica vedetă a şcolii."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri