Cum poți vinde lucruri pe care nu le mai folosești „Piața dă măsura prețului”


Probabil fiecare dintre noi are acasă haine uitate în șifonier pe care nu le mai poartă și nu știe ce să facă cu ele. Iată cum poți scăpa de ele, obținând în același timp și o sumă de bani!


In articol:

În cadrul emisiunii Teo Show difuzată pe Kanal D, Teo Trandafir a avut-o invitată în platou pe Claudia-Nicolau Penda, femeia care într-un an de zile a creat unul dintre cele mai mari și active grupuri de Facebook din România.

Claudia a vorbit despre comunitatea frumoasă care s-a creat în jurul unei dorințe comune: aceea de scăpa de lucrurile pe care nu le mai folosești. Deși la început totul a pornit de la haine, pe parcurs, acest grup s-a dezvoltat și au ajuns să se realizeze chiar și tranzacții foarte mari între vânzător și cumpărător „ Atunci când am făcut grupul a fost chiar o idee pornită din acest considerent de a da mai departe obiectele.

(...) La noi pe pagină se vând și case, mașini, palate... ”, a declarat Claudia.

Cum poți face bani din ce arunci

Citește si: Cum să-ți pregătești dressingul pentru garderoba de toamnă

Cu cât poți vinde haine

Cu cât poți vinde haine

[Sursa foto: freepik]

Există diverse moduri de a face bani din lucrurile care nu-ți mai sunt de folos.

Cel mai la îndemână oricui este vânzarea de lucruri pe diferite platforme. Există numeroase platforme autorizate unde postezi lucrurile de care nu mai ai nevoie și ești contactat de diverși cumpărători. De asemenea, mediul online a evoluat foarte mult în ultimii ani și constituie unul dintre principalele medii prin intermediul cărora se fac diferite tranzacții. Astfel, s-au format diferite pagini, atât pe Facebook, cât și pe Instagram unde oamenii vând și cumpără. Dacă ai un stoc constant pe lucruri pe care vrei să le vinzi îți poți crea o pagină de Facebook sau de Instagram unde să le postezi. Iar dacă doar în momentul în care faci curățenie prin casă mai găsești câteva lucruri de care nu mai ai nevoie, poți intra în diferite grupuri de pe Facebook unde oamenii vând și cumpără diverse produse.

O astfel de comunitate este și „ Nu mai port ”, grupul pe care Claudia l-a înființat din dorința de a avea grijă de resursele ei și a celor din jur. Cu timpul grupul a devenit o comunitatea numeroasă de oameni pe care îi leagă atât dorința de a scăpa de lucrurile nefolositoare, dar și aceea de a face parte dintr-o comunitate „ Faptul că noi oamenii suntem conștienți de resursele noastre înseamnă o extensie a conștiinței noastre că trebuie să avem grijă de oamenii din jurul nostru ”, a precizat Claudia.

Nu mai port, comunitatea care apropie oamenii

Citește si: Care sunt plantele ce îți aduc noroc în casă și în dragoste „Vorbiți cu plantele! Au energia lor și te ajută întotdeauna!”

Vânzare lucruri

Vânzare lucruri

[Sursa foto: freepik]

Pe lângă haine și alte obiecte, pe grupul cu 54.000 de membri și alți 70.000 în așteptare s-au schimbat și sentimente între membrii grupului.

Astfel, Claudia a povestit despre frumusețea de a face parte dintr-o comunitate atât de bine echilibrată și a menționat câteva cupluri care s-au format prin intermediul acestui grup „ Avem 4 cupluri și 2 bebeluși care s-au format pe grup ”.

Cu cât poți vinde lucrurile la mâna a doua

Citește si: 3 Idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal

Cum poți face bani din ce arunci

Cum poți face bani din ce arunci

[Sursa foto: freepik]

Indiferent de lucrul pe care îl pui la vânzare, principalul considerent pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când vrei să faci o vânzare este ca lucrul respectiv să fie într-o stare bună. Nu poți vinde pe grup haine rupte sau alte lucruri deteriorate.

Mai mult decât atât, pe lângă vânzarea de lucruri, Claudia îi încurajează pe membrii grupului să și doneze din când în când persoanelor cu diferite nevoi pe care nu și le permit să le acopere.

Întrebată care ar fi prețul cu care ai putea vinde un lucru Claudia recomandă oamenii să vândă produsul respectiv cu jumătate din suma pe care au plătit-o la achiziție „ Să știi că piața este cea care dă măsura prețul. Dacă este vorba de o geantă ediție limitată și nu se mai fabrică poți să o vinzi și aproape de 1000 de lei, dar noi oamenii încurajăm să vindem cam la jumătate din prețul pe care l-am achiziționat ”, a spus Claudia.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Unde poţi să-ţi donezi hainele pe care nu le mai porţi

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

5 sfaturi despre cum să faci achiziții fashion în mod sustenabil

Da mai departe cadourile primite, dar pe care nu le folosesti

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei de duminică, 2 octombrie. Află ce zodii întâmpină probleme pe plan sentimental
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri