Meteorologii, îngrijoraţi! Motivul pentru care vom avea o iarnă grea, cu fenomene extreme


Vremea continuă să ne dea bătăi de cap, iar veştile de la meteorologi sunt, în continuare proaste. Mai exact, se pare că începând cu luna noiembrie temperaturile din termometre se vor răci anormal de mult.

Conform meteorologilor, ruperea vortexului polar ar putea avea loc mai repede decât de obicei, ceea ce va face România să treacă printr-un episod de frig, lapoviţă şi ninsoare, scrie WOWbiz.ro.

Mai mult de atât, potrivit estimărilor făcute de meteorologi, se pare că în următoarele două săptămâni temperaturile vor fi scăzute pentru această vreme, în termometru ajungându-se şi la minus 6 grade.

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit despre instabilităţile foarte puternice ale vremii în acest an, spun că acestea se vor manifesta şi pe parcursul lunilor de iarnă.

“Dacă cedează vortexul polar, de regulă avem ierni mai reci, riscul iernilor extreme, mai reci creşte. Pătrunderea în zona continentală a Europei, spre România sau Germania, este influenţată şi de alte aspecte: de exemplu de Atlantic, de Curentul Golfului. Deci nu e musai dacă vortexul cedează să avem ierni mai reci dar riscul creşte”, spune Marlene Kretschmer, o cercetătoare din Germania, de la Institutul Potsdam pentru Climatologie.

De asemenea, directorul ANM, Florinela Georgescu a atras atenţia că vom avea parte de o iarnă severă, din care nu vor lipsi fenomenele severe şi temperaturi sub limita gerului.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Iulian Pîtea de la Exatlon: ”Grațiela Duban se joacă cu mintea bărbaților! E machiavelică”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri