Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară

Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară
Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară

Există persoane care își doresc ca părul lor să crească din ce în ce mai mult. Însă știați care este masca care vă poate ajuta în acest sens?

Aflați în rândurile următoare câteva aspecte legate de remediul natural pentru creșterea părului, rețetă alcătuită din miere și scorțișoară, pentru care se află și beneficiile acestora, dar și o rețetă pentru a prepara masca chiar acasă.

Beneficiile oferite de masca cu miere și scorțișoară

Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Proprietățile antioxidante ale mierii

Un prim beneficiu oferit părul lui de această mască cu miere și scorțișoară este reprezentat de proprietățile antioxidante regăsite în miere.

Mierea reprezintă un umectant natural care ajută la reținerea umidității în păr, iar datorită acestui aspect, deține și proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea deteriorării părului din cauza radicalilor liberi. Pe lângă acest aspect, mierea desene și proprietăți emoliente, care fac totodată părul să fie mult mai strălucitor și moale, iar căderea acestuia este prevenită de prezența flavonoidelor.

Citește și: Beneficiile uleiului de rozmarin pentru creșterea părului

beneficii masca cu miere si scortisoara
Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Proprietățile antifungice, antivirale și antimicrobiene ale mierii

Pe lângă proprietățile antioxidante regăsite în miere, tot în miere regăsim și proprietăți antifungice, antivirale și antimicrobiene.

Astfel, mierea reprezintă un ingredient minunat atunci când vine vorba despre combaterea infecțiilor scalpului, datorită peroxidului de hidrogen regăsit în miere, care ajută la uciderea germenilor, a bacteriilor, care pot provoca infecții.

masca pentru cresterea parului cu miere si scortisoara
Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Proprietățile antiinflamatorii ale mierii

Nu trebuie să uităm nici de proprietățile antiinflamatorii regăsite în miere, care ajută la calmarea scalpului și reducerea inflamației, inflamație care, odată cu trecerea timpului poate determina micșorarea foliculilor de păr, iar în cele din urmă duce la rărirea și ruperea părului.

Cu alte cuvinte, mierea este cea care ajută la reducerea acestei inflamații, dar promovează totodată și creșterea părului.

Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene ale scorțișoarei

Bineînțeles că și scorțișoara este bogată în nenumărate beneficii oferite părului, în acest caz, iar printre acestea se află și faptul că este bogat în antioxidanți și deține proprietăți antiinflamatorii, care ajută în cele din urmă la prevenirea deteriorării părului.

Cu alte cuvinte, scorțișoara poate crește circulația sângelui la nivelul scalpului, un aspect absolut esențial atunci când vine vorba despre creșterea sănătoasă și naturală a părului. În plus, tot scorțișoara deține de asemenea, pe lângă miere, și proprietăți antimicrobiene care ajută la prevenirea infecțiilor la nivelul scalpului.

beneficii scortisoara
Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

 

Mod de preparare și aplicare a măștii cu miere și scorțișoară pentru creșterea părului

  • In cazul în care observați că părul începe să se rărească sau nu crește atât de repede precum vă doriți, puteți aplica această mască specială pentru creșterea părului, preparată cu miere și scorțișoară, o soluție extrem de simplă, accesibilă și naturală atunci când vă doriți să aveți rezultate pentru un scalp mai bogat.
  • In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această mască cu miere și scorțișoară este să puneți într-un bol de dimensiuni potrivite 2 linguri de miere, alături de o lingură de scorțișoară pudră, ingrediente pe care le veți amesteca cu ajutorul unei linguri până când veți obține o textură groasă, ca o pastă.
  • Cu toate acestea, în cazul în care considerați că textura este mult prea groasă, o puteți dilua adăugând puțină apă, în funcție de preferințe și nevoi. Odată ce masca noastră a atins consistența dorită, tot ce trebuie să faceți este să o aplicați pe păr, dar și pe scalp, astfel încât să vă asigurați că ajunge pe întreaga suprafață a părului.
  • În momentul în care masca noastră a fost distribuită uniform, va trebui să o masați, iar ulterior să acoperiți părul cu o cască de duș sau chiar și cu un prosop, și să lăsați masca să acționeze timp de aproximativ 30 de minute.
  • După acest interval de timp, tot ce trebuie să faceți este să clătiți masca cu apă călduță și șampon, așa cum procedați în mod obișnuit.

beneficii miere
Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară[Sursa foto: freepik]

 

Sfaturi pentru aplicarea corectă a măștii cu miere și scorțișoară pentru creșterea părului

  • Un prim sfat de luat în seamă în acest sens este legat de faptul că, în momentul în care alegeți să aplicați masca preparată, ar trebui să vă asigurați că părul este foarte bine descurcat și proaspăt spălat. În acest caz, vă veți asigura că masca se va putea infiltra cât mai corect cu putință în firele de păr.
  • De asemenea, ar trebui să luați în calcul și faptul că trebuie evitată utilizarea în exces a acestei măști, dat fiind faptul că, după cele 30 de minute în care masca a acționat, părul poate să devină destul de dificil de spălat, astfel încât să vă asigurați că ați scos în totalitate masca din păr.
  • În plus, odată ce ați aplicat masca, ar trebui să vă asigurați că vă acoperi scalpul și părul în mod uniform, pentru ca beneficiile să existe în mod egal în fiecare parte a părului și a scalpului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies