Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare
Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

La câteva luni, simțim nevoia să împrospătăm nuanța părului nostru sau chiar să facem o schimbare radicală. Însă știați ce trebuie să faceți după ce v-ați vopsit? 

Aflați din rândurile următoare, care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmați, odată ce ați decis să vă vopsiți, chiar acasă, pentru ca părul să nu aibă de suferit într-un mod sau altul.

Respectă timpul indicat pe produsul de vopsire

Citește și: Cum poți prepara vopsea pentru părul blond, chiar la tine acasă! Trucul eficient pentru toate doamnele care își doresc să economisească bani

Citește și: Care este diferența dintre părul deshidratat și părul uscat. Cum să înțelegem și să îngrijim corect problemele capilare

În primul și-n primul rand, odată ce am decis să ne vopsim chiar la noi acasă și deja am trecut peste această etapă, cu siguranță ar trebui, atât înainte, cât și după, să citim foarte bine instrucțiunile de pe ambalaj și să respectăm întocmai timpul indicat pe respectivul produs.

Astfel, nu vom deteriora nici părul, iar nuanța aplicată va ieși cu siguranță exact așa cum ne dorim. Cu toate acestea, dacă totuși nu preferați să vă vopsiți acasă, ci să mergeți la un profesionist, la salon, puteți alege și această variantă, însă etapele de mai jos, în ceea ce privește utilizarea șamponului și a balsamului pentru păr vopsit, odată ce îl veți spăla, se păstrează intactă, în aceeași măsură cu protejarea părului de soare, dar și de evitarea căldurii excesive.
Astfel, vă veți asigura că indiferent că vopseaua a fost aplicată acasă sau la salon, nuanța părului va dura mai mult timp.

par vopsit reguli de respectat
Ce trebuie să faci după ce te vopsești[Sursa foto: freepik]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Clătește cu apă rece

În momentul în care timpul indicat pe ambalajul produsului ales, a expirat, va trebui să clătim părul în abundență, ulterior folosind produsele rămase în ambalajul produsului, deseori fiind vorba despre un pliculeț de balsam, însă clătirea se va face nu cu apă fierbinte,

și doar călduță spre rece, cât să fie potrivită.

cum te poti vopsi acasa
Ce trebuie să faci după ce te vopsești[Sursa foto: freepik]

Folosește șampon și balsam pentru păr vopsit

În momentul în care părul nostru este îndeajuns de clătit de vopsea, vine timpul să aplicăm și produsul de îngrijire pentru părul vopsit și anume, balsamul. Nu omite aplicarea balsamului din pachet, fiind un pas esențial imediat după procesul de vopsire, oprind procesul de oxidare, care poate duce la închiderea nuanței.

În plus, balsamul hidratează în profunzime firul de păr, lăsându-l moale și strălucitor, la final. De menționat este și faptul că, după ce a trecut puțin timp de la vopsire și vine momentul în care ne spălam pe cap, ar trebui să utilizăm doar șampon și balsam pentru păr vopsit, care nu dăunează culorii.

par vopsit acasa
Ce trebuie să faci după ce te vopsești[Sursa foto: freepik]

Protejează părul de soare

Când ne-am asigurat că procesul de spălare a fost bine realizat, folosind doar șampon și balsam special pentru parul vopsit, mai trebuie să acordăm atenție și protejării părului

de soare. Există și alți factori care pot duce la estomparea rapidă a culorii părului vopsit, printre care se află și expunerea la soare, dar chiar și apa mării, poluarea sau chiar spălarea excesivă cu apă dură. Pentru a preveni totuși acest lucru, ar trebui să evitați utilizarea produselor de îngrijire ce conțin SLS (lauril sulfat de sodiu), aceasta afectând durabilitatea culorii.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Ce trebuie să faci după ce te vopsești[Sursa foto: freepik]

Evită căldura excesivă

Atunci când vine vorba despre căldura excesivă, aici facem referire mai exact la apa fierbinte, utilizată în timpul spălării, care poate estompa culoarea părului proaspăt vopsit. În general, temperaturile ridicate sunt cele care determină vopseaua să se piardă mai repede. Prin urmare, pentru a evita acest lucru, puteți opta pentru produse de îngrijire cu protecție UV sau termică, mai ales dacă obișnuiți să utilizați placa de îndreptat părul sau ondulatorul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

par vopsit la salon
Ce trebuie să faci după ce te vopsești[Sursa foto: freepik]Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Cum să-ți protejezi părul dacă vrei să-l vopsești sau decolorezi

Imagini IMPRESIONANTE cu Andreea Esca și mama ei, din tinerețe. Femeia care i-a dat viață vedetei era o ADEVĂRATĂ divă

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

Declarații de dragoste între Robert și Giuly. Ce și-au spus cei doi îndrăgostiți. „Nu îmi vine să cred că e așa puțin timp.”

Scandal uriaș între Antoni și Bogdan! „Mi s-a părut că se pune în fața mea să mă intimideze!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi concurenți și cum a reacționat Rebecca

Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2024: Cum afli online subiectele și la ce oră se publică baremul de corectare pentru clasa a 8-a? - VIDEO


Cookies