Îngrijirea părului vopsit în cinci pași simpli

Îngrijirea părului vopsit în cinci pași simpli
Îngrijirea părului vopsit în cinci pași simpli

Iată cum poți avea grijă de părul tău în doar cinci pași simpli.

Părul este principalul aspect care fură ore întregi doamnelor în fața oglinzii, astfel că necesită de fiecare dată o îngrijire specială, cu atât mai mult atunci când părul este vopsit.

Tipul de vopsea pe care îl folosești sau metodele prin care îți usuci sau ondulezi părul pot face să degradeze firul acestuia, iar aspectul lui să pară neîngrijit, chiar dacă tu consideri că folosești o mulțime de tratamente.

Nu este exclus să vorbești cu un hairstylist care să îți poată recomanda un tratament specific firului tău de păr și nevoilor acestuia, însă până atunci, poți avea în vedere câteva aspecte de care să ții cont, oferite de către hairstylistul Sorin Stratulat.

Pași pentru îngrijirea părului vopsit

Citește și: Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat

Citește și: 4 tunsori pentru păr mediu pe care să le încerci în 2023

Femeile care aleg să își vopsească părul, trebuie să știe că acest proces chimic este ireversibil asupra podoabei capilare, iar îngrijirea incorectă a acestuia poate duce la deteriorarea pe termen lung a firului de păr.

Structura firului de păr poate fi afectată, iar culoarea, de asemenea, se poate menține mai puțin, dacă agresăm părul cu diferite substanțe sau ondulatoare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Odată ce părul tău este vopsit, iar structura firului modificată, trebuie să ai în vedere și anumite produse de îngrijire speciale care să ajute în menținerea culorii sau a sănătății părului. Cele mai multe persoane se confruntă cu căderea părului imediat după vopsire, iar acest lucru poate spune multe despre modul în care ai grijă de el.

“Există produse special pentru îngrijirea părului colorat, în special în îngrijirea părului colorat blond. Pe lângă asta, ține cont de ce textură de păr ai. Dacă până acum ai mai sărit utilizarea unei măști de păr, de acum va trebui să folosești în permanență un tratament.”, spune hairstylistul Sorin Stratulat.

Hairstylistul adaugă și ce anume trebuie să folosești pentru părul fin, cu tendință de rupere.

“Dacă ai un păr foarte fin, poți să optezi pentru un balsam pentru păr colorat, iar dacă ai un păr normal sau puțin mai gros, este necesar să folosești o mască tratament.

Îngrijirea post colorare este foarte, foarte importantă.”

Îngrijirea după vizita la salon este extrem de importantă, așa că hairstylistul Sorin Stratulat adaugă și de ce este importantă îngrijirea părului vopsit cu produse speciale.

Citește și: Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

“Dacă îți vopsești părul în salon, necesar ar fi să vorbești cu hairstylistul tău cu privire la tratamentul de acasă, pentru menținerea sănătății părului, de asemenea, important ar fi să le cumperi direct de la el.

De cele mai multe ori, produsele de îngrijire a părului sunt mai blânde pentru părul vopsit, asta pentru că ele conțin antioxidanți, extraproteinele, dar și alte ingrediente, deoarece nevoile părului colorat sunt diferite.”

Dacă ai probleme cu scalpul, poți spăla scalpul cu șamponul potrivit scalpului tău, iar restul părului să îl speli cu șamponul pentru menținerea și îngrijirea culorii.

Specialistul oferă câteva sfaturi și pentru părul aflat într-o culoare pretențioasă, dar și pentru firul de păr uscat.

“Dacă ai o culoare pretențioasă, poți să folosești o culoare semipermanentă pentru menținerea culorii, iar doamnele blonde pot folosit un șampon violet pentru păstrarea culorii.”

Dacă ai părul uscat, atunci trebuie să folosești un tratament care rămâne pe firul de păr.”

Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care să le ai în vedere atunci când părul tău trece printr-o colorare.Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Masca de păr cu avocado. Cum o prepari acasă

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Moartea lui Andrei Versace scoate la iveală detalii pe care puțini le știau. Mama influencerului: "Măcar și-a găsit liniștea, fiindcă el era supărat mereu"

Ce spune Ileana Sterp despre pasiunea pentru modă? „ Dacă aș crea ținute după viziunea mea, cred că toată lumea ar arăta cu degetul. Nu toată lumea înțelege arta.”

Andreea Mantea, anunț important despre eliminarea din Gala de duminică, 21 iulie! Cine este favoritul săptămânii și ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies