Mare păcat! Ce trebuie să evite femeile însărcinate în ziua de Sfinții Constantin și Elena


Există anumite aspecte de care orice femeie însărcinată ar trebui să țină cont de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce semnifică mai exact sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, dar și cine a fost atât Sfântul Constantin, cât și mama sa Elena.

În plus, descoperiți și ce anume ar trebui să evite toate femeile însărcinate în această zi, dar și doar câteva dintre tradițiile acestei sărbători.

 

Ce semnifică sărbătoarea  Sfinților Constantin și Elena

În fiecare an, sărbătoarea  Sfinților Împărați Constantin și Elena  pică pe data de 21 mai. Această sărbătoare este înainte de toate, cea mai importantă sărbătoare a lunii mai.

Această sărbătoare a Sfinților Constantin și Elena este cunoscută totodată și în popor, ca sărbătoarea care celebrează păsările de pădure. Aceasta a fost denumită  Constantin Graur  sau  Constantinul Puilor, deoarece se spune că, în această zi sfântă, păsările de pădure își învață puii să zboare.

Este cinstită de către toți creștinii ortodocși, ținând cont de faptul că nenumărate persoane poartă aceste nume sau derivate ale lor.

Același lucru este valabil și în cazul numeroaselor biserici care îi au ca ocrotitori de foarte mulți ani.

sfantul constantin si elena

Citeste si: Ce înseamnă atunci când mori în Postul Paștelui

 

Cine a fost Sfântul Constantin

Împăratul Constantin cel Mare s-a născut în oraşul Naissus, în anul 274. Acesta a fost un Împărat Roman, care a reușit să devină suveran al întregului Imperiu Roman, după ce i-a învins pe Maxentiu și Liciniu.

Eusebiu şi Lactantiu au fost cei care au susținut că Împăratul Constantin cel Mare, a văzut ziua pe cer, o cruce care se afla deasupra soarelui și pe care scria: „in hoc signo vinces”, care s-ar traduce prin „prin acest semn vei birui”. Apoi în timpul nopții, i s-a arătat Hristos în vis, moment în care i-a cerut să pună semnul sfintei cruci pe steagurile soldaţilor, aspect ce l-a ajutat să îl învingă pe Maxentiu.

Tot Constantin cel Mare a fost cel care a dat Edictul de la Milano, în anul 313, astfel a devenit și creștinismul, religie legală în Imperiul Roman, alături de celelalte religii existente la acel moment. Acesta a fost cel care a înlăturat din legile penale, pedepsele care erau contrare spiritului creștinism, precum: răstignirea, zdrobirea picioarelor, arderea cu fierul roşu etc..

În aceeaşi perioadă, Împăratul Constantin a construit pe malul stâng al Bosforului, o cetate care îi poartă numele (Constantinopol). Tot aici fiind și locul unde a fost zidită măreaţa catedrală închinată Sfinţilor Apostoli.

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: „Acum ce să-i facem, să-l castrăm? Prima reacție a Ginei Matache după ce fostul ginere s-ar fi afișat cu Sore la nunta lui Smiley- radioimpuls.ro

cine a fost sfantul constantin

Citeste si: Ce se împarte de Moșii de Vară. Ce colaci poți pregăti pentru această sărbătoare

 

Cine a fost Sfânta Elena

Flavia Iulia Helena s-a născut în provincia Bitinia. Aceasta s-a căsătorit în anul 270, cu Constanţiu Chlorus, care la acea vreme era general roman, iar în 272 l-a născut pe Constantin. Cu toate acestea, în 293, cei doi au divorțat din cauza faptului că Împăratul Diocleţian i-a poruncit lui Constanţiu să o facă.

Odată cu trecerea timpului, acesta s-a recăsătorit, însă Elena nu a făcut-o și a ales să trăiască în umbră, aproape de fiul său, pe care l-a sprijinit întotdeauna. În anul 306, după moartea lui Constanţiu Chlorus, fiul său a fost proclamat de armata romană „august al imperiului”. Astfel, acesta a reușit să își readucă mama la curtea imperială, oferindu-i titlul de „ Nobilissima Femină ” (Doamnă prea nobilă). În anul 325, Constantin i-a oferit mamei sale cea mai mare distincţie, aceea de „Augusta”.

Aceasta a fost cea care s-a convertit la creștinism și a făcut un pelerinaj în Palestina, dar și în provinciile răsăritene. Prin intermediul acesteia au găsit moaștele Sfintei Cruci a lui Hristos, dar și rămășițele celor trei magi.

La Roma, în Piața San Giovanni în Lateran, a fost instalată la intrarea în capela papală, Scara Sfântă. Această Scară Sfântă este alcătuită din 28 de trepte, pe care doar Sfânta Elena le-a adus pe fiecare în parte din Ierusalim, reconstituindu-le în Cetatea Eternă. În semn de venerație adâncă a pelerinilor, aceștia obișnuiesc de secole încoace să o urce în genunchi, în această zi Sfântă, a  Sfinților Constantin și Elena.

cine a fost sfanta elena

Citeste si: 7 mai 2022. Ce înseamnă sărbătoarea "Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim"

 

Ce trebuie să evite femeile însărcinate în ziua de Sfinții Constantin și Elena

Ar trebui să știți faptul că în această zi, de 21 mai, a Sfinților Constantin și Elena, există anumite aspecte pe care femeile însărcinate din cercul vostru de prieteni sau din familie, ar trebui să le evite cât de mult cu putință.

Se spune că în această zi, femeile care sunt însărcinate ar trebui să dea de pomană alimente și chiar haine, dacă au. Astfel, copilul din pântecele mamei va avea o viață îmbelșugată.

Citeste si: „Foarte probabil să fie 5 iunie”. Când urmează să nască Theo Rose! Mesajul despre sarcină care a bucurat pe toată lumea: „Pe 5 iunie dimineața te măriți și după-amiază naști”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?- stirilekanald.ro

Totodată, femeile care sunt însărcinate   nu ar trebui să muncească în niciun caz, în ziua de Constantin și Elena, să coasă sau să dea cu mătura.

Tot în această zi de sărbătoare, a Sfinților Împărați Constantin și Elena, femeile care sunt însărcinate nu ar trebui să se supere, să fie necăjite, să bârfească sau să facă vreun fel de rău.

ce trebuie sa evite femeile insarcinate in ziua de sfintii constantin si elena

Citeste si: Izvorul Tămăduirii 2022. Când pică Izvorul Tămăduirii în acest an

 

Tradiții de Sfântul Constantin și Elena

Se spune că în această zi nu este bine să renunţi la o prietenie sau să divorţezi. În caz contrar, toată viaţa se spune că vei avea o pierdere fie pe plan financiar, fie pe plan sentimental.

Totodată, nu este bine nici să dai pâine păsărilor, pentru că se spune că risipeşti sporul casei. De asemenea, legat tot de păsări, nu ar trebui să le strici cuibul celor care au pui, deoarece vei aduce necazuri în familie pentru tot anul.

Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este totodată și o sărbătoare a păsărilor de pădure, numindu-se și Constantin Graur sau Constantinul Puilor. Se spune că în această zi, păsările de pădure își învață puii să zboare. De asemenea, în această tradiție sunt implicați și oamenii, pentru ca puii din gospodărie să nu fie mâncaţi de ulii.

În ziua Sfinţilor Constantin şi Elena este bine să nu se lucreze deloc, pentru ca strugurii să nu fie distruşi, iar până la această sărbătoare, ar trebui să fie semănate porumbul, ovăzul şi meiul, în caz contrar, se vor usca.

traditii de sfantul constantin si elena

Citeste si: 5 Mai 2022. Cine a fost Sfânta Irina, femeia care şi-a închinat viaţa lui Hristos


Abonează-te pe

Citește și:

21 MAI 2022 Sfinții Constantin și Elena: Calendar creștin ortodox

Pe ce dată se serbează Rusaliile în 2022. Ce semnifică această sărbătoare

Ce studii are Smiley. Sigur nu te-ai fi gândit că aceasta este de fapt meseria lui de bază - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Horoscop mâine, 31 mai 2023: Gemenii au parte de o zi cu ghinion. Racii primesc vizita unor prieteni vechi - radioimpuls.ro

Milena, eliminată de la Bravo, ai stil: „Îmi va fi dor de Andreea și de Constanția” - kanald2.ro

Aisa a părăsit platoul emisiunii Casa iubirii, după o ceartă aprigă cu Bianca! „Nu te vrea nimeni în casa aia, nici aici!” Bianca a avertizat-o pe Mihaela că Aisa o să i-l fure... - kanald.ro

Calendar ortodox 30 mai 2023. Ce sfânt este prăznuit marți? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 31 mai 2023. O zodie se implică mai mult
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri