Mancare de spanac, cu leurda! De preparat la pranz, in perioada Postului!

Mancare de spanac, cu leurda! De preparat la pranz, in perioada Postului!

Aceasta mancare este de post, insa poti adauga un ou prajit sau sunculita.

 

INGREDIENTE
2 kg spanac
3 cepe galbene
1 legatura leurda
1/2 legatura patrunjel verde
100 ml ulei de masline
4 linguri bulion
2 linguri faina
sare dupa gust
apa
cimbru
oregano
1 crenguta rosii cherry
Mod de preparare
Separam frunzele de spanac, de lujeri.
Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia.
Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste ele.
Eu le-am spalat in 3 ape, sotul meu cand este acasa le spala frunza cu frunza sub jet de apa.
Punem o oala cu apa pe foc in care adaugam 1 lingurita sare, iar cand apa incepe sa fiarba scufundam frunzele de spanac in ea si le lasam 3-5 minute, amestecandu-le sa se opareasca toate, apoi scurgem apa, dar nu o aruncam, pentru ca vom folosi din ea la prepararea spanacului.
Trecem frunzele oparite prin jet de apa rece si le lasam la scurs.
Curatam si tocam ceapa solzisori.
Punem uleiul la incins si adaugam cepa plus cativa stropi din zeama in care am oparit spanacul.
Inabusim ceapa pana devine sticloasa, apoi tocam spanacul mai marunt si il adaugam peste ceapa.
Il amestecam de cateva ori, apoi adaugam o ceasca de zeama, acoperim vasul si il lasam la foc mediu 15-20 de minute.
Diluam bulionul cu putina zeama, il asezonam cu cimbru si oregano, sau ce condimente agream si il adaugam peste spanacul din vas dupa cele 15 minute de fiert, sau atunci cand spanacul este aproape preparat, il incercam gustandu-l.
Tocam leurda marunt si o adaugam si pe aceasta, dupa 5 minute de la adaugarea bulionului.
Desfacem cele doua linguri de faina in putina zeama(o ceasca) si le adaugam treptat peste spanacul din vas, mestecand continuu, dupa 10 minute de la adaugarea bulionului.
Gustam mancarea si o mai potrivim de sare si condimente, daca este cazul, adaugam crenguta de rosii si mai lasam vasul la foc mic, acoperit cu capac.
Sursa

INGREDIENTE

2 kg spanac
3 cepe galbene
1 legatura leurda
1/2 legatura patrunjel verde
100 ml ulei de masline
4 linguri bulion
2 linguri faina
sare dupa gust
apa
cimbru
oregano
1 crenguta rosii cherry

Mod de preparare


Separam frunzele de spanac, de lujeri.

Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia.

Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste ele.

Eu le-am spalat in 3 ape, sotul meu cand este acasa le spala frunza cu frunza sub jet de apa. 

Punem o oala cu apa pe foc in care adaugam 1 lingurita sare, iar cand apa incepe sa fiarba scufundam frunzele de spanac in ea si le lasam 3-5 minute, amestecandu-le sa se opareasca toate, apoi scurgem apa, dar nu o aruncam, pentru ca vom folosi din ea la prepararea spanacului.

Trecem frunzele oparite prin jet de apa rece si le lasam la scurs.

Curatam si tocam ceapa solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam cepa plus cativa stropi din zeama in care am oparit spanacul.

Inabusim ceapa pana devine sticloasa, apoi tocam spanacul mai marunt si il adaugam peste ceapa.

Il amestecam de cateva ori, apoi adaugam o ceasca de zeama, acoperim vasul si il lasam la foc mediu 15-20 de minute.

Diluam bulionul cu putina zeama, il asezonam cu cimbru si oregano, sau ce condimente agream si il adaugam peste spanacul din vas dupa cele 15 minute de fiert, sau atunci cand spanacul este aproape preparat, il incercam gustandu-l.

Tocam leurda marunt si o adaugam si pe aceasta, dupa 5 minute de la adaugarea bulionului.

Desfacem cele doua linguri de faina in putina zeama(o ceasca) si le adaugam treptat peste spanacul din vas, mestecand continuu, dupa 10 minute de la adaugarea bulionului.

Gustam mancarea si o mai potrivim de sare si condimente, daca este cazul, adaugam crenguta de rosii si mai lasam vasul la foc mic, acoperit cu capac.

Sursa

 

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante