Macaroane cu brânză Cheddar la cuptor, o rețetă delicioasă pentru o cină rapidă și gustoasă! Cum să pregătești acasă cele mai bune macaroane cu brânză la cuptor, pas cu pas

reteta de macaroane cu branza la cuptor
Rețetă de Macaroane cu brânză la cuptor

Macaroanele cu brânză la cuptor reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Macaroane cu brânză la cuptor. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Macaroane cu brânză la cuptor, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Macaroane cu brânză la cuptor

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Macaroane  cu brânză la cuptor, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Macaroane cu brânză la cuptor este de 30 de minute

Timp de preparare – 30 de minute

Timp total – o ora

Re ț eta de Macaroane cu brânză la cuptor este pentru 4 persoane

macaroane cu branza reteta traditionala
Rețetă de Macaroane cu brânză la cuptor[Sursa foto: freepik]

Ingrediente –  Macaroane cu brânză la cuptor

  • 500 g de macaroane
  • 150 g de unt
  • 150 g de făină
  • 1 l de lapte
  • 300 g de cheddar ras
  • 150 g de parmezan ras
  • sare și piper după gust
  • pesmet

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

macaroane cu branza la cuptor
Rețetă de Macaroane cu brânză la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc!

Mod de preparare -  Macaroane cu brânză la cuptor

Pasul 1.  Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă mare de cuptor.

Pasul 2.  Puneți la fiert apa într-o oală mare și adăugați 500 de grame de macaronii. Fierbeți timp de 8-10 minute sau până când macaronii sunt gata. Scurgeți bine apa și așezați macaronii în tava pregătită.

Pasul 3.

 Într-o oală separată, topiți 150 de grame de unt (la temperatura camerei) și adăugați cele 150 de grame de făina treptat, amestecând continuu cu un tel, până când compoziția devine omogenă. Gătiți timp de 1-2 minute sau până când făina este gătită.

Pasul 4.  Adăugați 1 litru de lapte (la temperatura camerei), tot treptat și amestecați continuu cu telul până când compoziția începe să se îngroașe.

Adăugați 300 de grame de cheddar ras și 150 de grame de parmezan ras și amestecați până când brânza este topită și sosul devine omogen. Aromatizați cu sare și piper după gust.

Pasul 5.     Turnați sosul peste macaroni și amestecați bine până când fiecare bucățică este acoperită cu sos.

Pasul 6.  Presărați pesmet peste macaroni și așezați tava în cuptor.

Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când macaronii sunt aurii și crocanți.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de câteva minute înainte de a servi.

Pasul 8.  Serviți Macaroanele cu brânză la cuptor  calde, cu garnitură de pătrunjel tocat sau alte ierburi aromatice, dacă doriți.

Pasul 9.  Aceste macaroane cu brânză sunt perfecte pentru a se servi în orice moment al zilei, de la micul dejun până la cină sau chiar la gustări rapide între mese. Este o rețetă versatilă și delicioasă, care poate fi personalizată cu ingrediente suplimentare, precum bacon, ciuperci sau legume, în funcție de preferințe. Bucurați-vă de gustul delicios al acestei rețete clasice și savurați fiecare mușcătură! Este o alegere perfectă pentru o cină rapidă și delicioasă, care poate fi servită și în porții mari la petreceri sau evenimente.

Macaroanele cu brânză la cuptor sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

macaroane cu branza sarata
Rețetă de Macaroane cu brânză la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu legume, numai bună pentru o seară în care nu ai timp să gătești!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies