Luni încep înscrierile în clasa pregătitoare. Calendarul complet si actele necesare de care ai nevoie pentru înscriere


Înscrierile în clasa pregătitoare încep luni, 4 martie. Părinții/tutorii/împuterniciții legali își pot înscrie copiii online sau la unitățile de învățământ unde își doresc să învețe micuții.

Cei care încă nu s-au decis ce școală își doresc pot obține informațiile necesare până pe 9 martie, când fiecare școală va organiza o zi în care pot fi vizitate clasele pregătitoare.

În clasele pregătitoare pot fi înscriși copiii care au împlinit vârstă de 6 ani până la 1 septembrie 2019. În cazul în care părinții/tutorii/împuterniciții legali ai căror copii împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv vor să-și dea copiii la școală, aceștia își pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Potrivit metodologiei, au prioritate la înscriere copiii care sunt în circumscripția școlii, adică locuiesc pe străzile adiacente școlii. în cazul în care într-o școală numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu se află în afară circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, atunci școală va aplică criterii de departajare generale și specifice.

Citeste si: Bonurile valorice de 200 de euro pentru români au fost aprobate

Citeste si: Ecaterina Andronescu, despre temele pentru acasa ale elevilor: "Este exagerat"

Calendar complet pentru înscrierile în clasa pregătitoare

Prima etapă: Până pe 9 martie 2019 – Fiecare școală organizează „Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizită spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

Până pe 22 martie 2019 – Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care nu au vârsta de înscriere.

4 martie – 22 martie 2019 – Părinţii completează, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).

 

 


Citește și:

Mai avea puțin până la naștere și visa în fiecare noapte oameni morți. La operația de cezariană medicii au rămas stană de piatră: "Dumnezeule, trebuie să filmez asta"!

Lidia Fecioru. Trei tipuri de bărbați de care trebuie să fugi

Horoscop 3 martie NETI SANDU. Zodia care se căsătorește și cine suferă crize de gelozie

Horoscop 4-10 martie CASANDRA. Planetele vor aprind pasiunea pentru a explora mai mult lumea din jur

3 moduri ușoare de a face din casa ta un refugiu confortabil la care ai visat întotdeauna

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Andreea Pirui a ajuns la doctor! Ce operație și-a făcut

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri