Ludovic Orban, despre starea de urgență: „Am ajuns în situaţia de a impune măsuri..."


Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în România. În acest context, premierul Ludovic Orban a vorbit despre starea de urgență.


In articol:

Deși mai sunt doar câteva săptămâni până la alegerile parlamentare, cazurile de coronavirus continuă să crească. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre instituirea stării de urgență.

Ludovic Orban, despre starea de urgență

Premierul a menționat că nu va fi necesară o stare de urgență atâta timp cât cazurile de coronavirus nu cresc la un nivel alarmant. 

Instituirea stării de urgență depinde doar de evoluția lucrurilor și mai ales de numărul îmbolnăvirilor.

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va creşte, nu va fi necesară o astfel de măsură. Ştiţi foarte bine că noi am spus foarte clar că nu dorim să impunem măsuri de restricţie”, a mențonat Ludovic Orban.

covid restrictii ludovic orban declaratie
măsurile de prevenție ar trebui respectate de toată lumea[Sursa foto: PixaBay]

Premierul a vorbit și despre măsurile mai drastice care s-au luat, în contextul în care cetățenii trebuie să fie protejați.

„Am ajuns în situaţia de a impune măsuri în care, de fapt, vrem să protejăm sănătatea, urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului, pentru a apăra sănătatea oamenilor. (…) Depinde de fiecare dintre noi dacă avem grijă de noi şi de ceilalţi vom ajunge mai repede la normalitate”, au fost declarațiile premierului.

Citeste si: Medic celebru, despre medicația anti-COVID-19: "Totul este, în acest moment, neclar cu privire la tratamentul optim”

Ludovic Orban îi îndeamnă pe cetățeni să respecte toate măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului.

„Nu este cert că suntem stabilizaţi pe un platou, chiar dacă numărul total de cazuri pe săptămâna trecută a fost un pic mai mic decât numărul total de cazuri pe săptămâna anterioară, la un nivel de infectare de ordinul a 8.000-9.000

de persoane infectate zilnic. Există foarte multe persoane care pot transmite virusul şi, în cazul în care nu se respectă măsurile de protecţie sanitară, nu există un grad de conformare mare, riscul de a creşte în continuare numărul de infectări există.

Citeste si: Alimente bogate în vitamina D. Trebuie să le consumi iarna

Încă o dată, îi rog pe români să se uite ce se întâmplă în alte ţări. La noi nu se întâmplă, dar alte ţări s-au confruntat cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri. (…) Noi ne luptăm, facem tot ce este omeneşte posibil pentru a găsi soluţii la orice situaţie. Pe de altă parte, nu trebuie să ajungem în situaţia unei creşteri care să creeze riscul ca sistemul de sănătate să nu poată să facă faţă”, a declarat Orban.

covid masuri de urgenta ludovic orban
purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spații închise cât și în spații deschise[Sursa foto: PixaBay]

Premierul a vorbit și despre situația în care primăriile doresc deschiderea târgurilor de Crăciun.

„Nu se poate să organizeze decât dacă sunt îndeplinite condiţiile reglementărilor legale. Nu ştiu de ce se pregătesc, pentru că noi avem nişte reglementări care sunt foarte clar stabilite”. a declarat Ludovic Orban

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Doctorul Vlad Ciurea, despre restricții: "Asta nu duce la ceva bun”

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

Medic celebru, despre medicația anti-COVID-19: "Totul este, în acest moment, neclar cu privire la tratamentul optim”

Neti Sandu, infectată cu Covid-19: „Nu mă gândeam că anul acesta...”

COVID-19 România! Un alt oraș intră în carantină

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Speak și Ștefania, hotărâți să devină părinți! Cei doi au dezvăluit numele viitorului copil

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri