Medic celebru, despre medicația anti-COVID-19: "Totul este, în acest moment, neclar cu privire la tratamentul optim”


Managerul Spitalului Colentina din București, Remus Mihalcea, vorbește despre simptomele prezente în cazul COVID-19.


In articol:

Doctorul Remus Mihalcea s-a confruntat personal cu virusul SARS-CoV-2 și de asemenea a făcut câteva declarații referitoare la medicațiile pe care le recomandă doctorii împotriva bolii.

Remus Mihalcea, despre tratamentul anti COVID-19

„Dacă la început se dădea Kaletra, Plaquenil, după o vreme s-a dovedit că erau ineficiente, apoi Redemsevir, iar, s-a văzut că e ineficient, Tocilizomab – acel antiinflamator, iarăși, nu a mai fost recomandat după o vreme.

Totul este, în acest moment, neclar cu privire la tratamentul optim. Aceasta pentru că, repet, nu a trecut suficient de mult timp ca să studiem acest virus. Medicina se bazează pe dovezi, iar pentru a avea aceste dovezi trebuie să treacă un timp mai lung pentru a studia virusul. Nu sunt suficiente cele 7 – 8 luni de când ne confruntăm cu această pandemie”, declară Remus Mihalcea.

Citeste si: COVID-19 Italia: Sistemul sanitar în colaps!

Doctorul spune că nu există nicio evidență a vreunui medicament care să poată opri virusul SARS-CoV-2.

„Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă rămânem sau nu cu sechele post COVID pentru că este prima dată când ne întâlnim cu această boală și termenul eprea scurt pentru a discuta despre sechele pe termen lung.

Pot apărea anumite modificări pe termen scurt cum am avut și eu: tahicardie sinusală, oboseală, reducerea capacității de efort. Pe termen lung nu putem spune încă, nu a trecut suficient timp pentru a studia aceste efecte”, a mai spus Remus Mihalcea.

medicatie  coronavirus
sistemul imunitar joacă un rol important în vindecarea bolilor[Sursa foto: PixaBay]

Doctorul de la Spitalul Colentina a povestit despre experiența personală pe care a avut-o cu virusul SARS-CoV-2.

„Boala a debutat la aproximativ 3 zile de la momentul contactului, debut cu stare febrilă, dureri musculare.

Lucrând în domeniu, m-am testat, mi-a ieșit testul pozitiv și după masă am fost la spital pentru internare”, a relatat medicul.

„Tratamentul poate da reacții adverse – cum ar fi acea tahicardie pe care am experimentat-o: puls crescut – dacă în mod normal pulsul e de 60-70 bătăi/ minut, la mine a crescut undeva pe la 120 vreme de o lună și jumătate. În realitate, nu se știe dacă această reacției este de la tratament sau un simptom al bolii în sine”, a continuat Remus Mihalcea.

Citeste si: Marcel Ciolacu, declaraţii despre vaccinul anti COVID-19: "A anunțat cineva că există..."

Doctorul a specificat că o dietă corespunzătoare, dar și purtarea măștii și spălatul pe mâini sunt la fel de utile.

„Nu putem discuta în acest moment nici despre un protocol de vitamine administrate profilactic, cum ar fi Vitamina C sau D3 și așa mai departe, dar nici despre un tratament anti-COVID 100% eficient. Nu avem studii științifice specifice potrivit cărora aceste vitamine sau suplimente ar fi utile în prevenirea unor forme grave de COVID, știm doar că ele au un rol în menținerea imunității generale a organismului ”, a spus Mihalcea.

medicatie covid
anumite medicamente ajută împotriva coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Cât despre protocoalele de la Spitalul Colentina, doctorul a specificat: „Noi nu facem nimic în plus față de ceea ce este prevăzut în protocoalele de dezinfectare. Eu am zilnic discuții cu personalul spitalului, urmărind această situație. Noi, încă de la început, am făcut ședințe, am dat decizii, am discutat cu toate departamentele de resort. Practic toată lumea știe ce are de făcut: în momentul în care se externează un pacient camera este nebulizată timp de câteva ore, după care se aerisește și se reia procesul de nebulizare. Dacă există infecții asociate acestui virus procesul de nebulizare a camerei (cu substanțe agreate dpdv epidemiologic) se duce până la 24 de ore. Aceste substanțe practic omoară toate bacteriile. Așternuturile sunt sterilizate la o spălătorie specială profesională care are contracte cu mai multe spitale din Capitală. Sterilizăm toate obiectele cu care intră pacienții în contact”, a mai spus doctorul. 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în incendiul de la Piatra Neamț, a fost depistat cu Covid-19

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Creatorul vaccinului anti-Covid-19, despre când va reveni viața la normal: „Sunt foarte încrezător”

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel despre stoparea virusului: "Văd că nu se vorbeşte deloc..."

Reprezentanții cultelor religioase nu vor bisericile închise de Crăciun

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este soţul Angelei Rusu, MARIUS MODOVAN

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri